Hur man installerar ett nytt bakdäck på en 2005 Harley Ultra

Harley-Davidson Ultra Classic är en riktig touring motorcykel. Med en mängd bekvämligheter för att öka ryttarens komfort över långa sträckor av asfalt, kan en Ultra Classic göra snabba arbete av en road trip. Med miles tar en vägtull på motorcykelns bakre däck, fortsätter resan kommer att kräva sikt ersätta gummit. Med rätt verktyg, kan det bestämmas DIYer tackla utmaningen lätt från bekvämligheten i ett hem. Men om du saknar rätt verktyg, kontakta din lokala Harley-Davidson återförsäljare för att göra jobbet åt dig. Saker du behöver
36 mm hylsa
Breaker bar
Motorcykel lift eller stå
Träklossar
bungee rep
ventilkärnan Tool Review Rim beskyddare
Tire strykjärn
Luftkompressor
Visa fler instruktioner
1

bort de sadelväskor från motorcykeln. Öppna sadelväskor och lokalisera snabblås på insidan av sadelväska. Vrid fästet moturs ett kvarts varv och dra sadelväska bort från ramen. Upprepa för motsatta sadelväska.
2

Lossa den bakre muttern differentialbroms med en 36 mm hylsa och en breaker bar. Lyft bakhjulet från marken med hjälp av en motorcykel stativ eller hiss. Ta bort den bakre muttern differentialbroms och dra kamhjulet justering och brickan off av bakaxeln. Dra bakaxeln ut från den högra sidan av svängarmen. Håll det bakre bromsoket på plats och sänk ratten till marken. Rulla hjulet bort och placera den på ett par träklossar, vänd uppåt bromsskivan. Skruva fast den bakre bromsok på ramen med ett bungee rep.
3

Ta hjulets ventilspindeln med kärnan borttagningsverktyg och tömma däcket. Skjut däcket från hjulets överläpp. Sätt ett par rim beskyddare mellan hjulets överläppen och däcket, placera dem i de 10 och klockan 02:00 positionerna. Haka den böjda änden av ett däck järn mellan varje fälg beskyddare och däcket. Tryck däck strykjärn mot mitten av hjulet att sträcka däcket över hjulet.
4

behålla trycket på 10:00 däck järn och släpp klockan-2-däck järn. Flytta däck järn och fälg Protector till 4 klockan position och tryck nedåt för att sträcka däcket över hjulet. Upprepa tills hela läppen av däcket har avlägsnats från hjulet.
5

Slip en fälg protector mellan den återstående läppen av däcket och överläppen av hjulet. Placera den krökta änden av ett däck järn mellan kanten protector och hjulet, hooking kurvan runt hjulet. Stå hjulet upprätt och håll den mellan knäna. Dra däck järn uppåt till spaken resterande däck läppen bort av hjulet. Kassera det gamla däcket.
6

Lay hjulet på ett par träklossar, vänd uppåt bromsrotor. Haka underläpp av ett nytt däck över den övre kanten av hjulet. Tryck bestämt nedåt på däcket som sittplats underläppen och föra den återstående läppen närmare hjulet. Skjut en fälg beskyddare mellan däcket och fälgen. Dra den återstående läppen på hjulet med ett däck järn, arbetar runt hjulet tills däcket sitter mellan båda kanterna av hjulet.
7

Ställ däckets vulst med en kompressor för att snabbt blåsa upp däcket genom ventilskaftet. Sluta pumpa däcket när två högt pops hörs, innebärandes sittplatser för däckfötterna. Installera kärnan ventilspindeln och justera däcktrycket vid behov.
8

Rulla hjulet under motorcykeln och rikta den bakre bromsok med hjulets nav. Lyft hjulet och bromsok på plats och skjut in bakaxeln på plats. Skjut brickan och hjulinställning cam över änden av axeln. Skruva den bakre muttern differentialbroms löst på axeln. Rikta bakhjulet med justeringen kammen och dra den bakre muttern differentialbroms. Sänk motorcykeln till marken. Sätt tillbaka sadelväskor, vrida snabbkopplingen fästelement medsols ett kvarts varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106921.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.