Vad du ska titta efter när man köper en begagnad Dirt Bike

Varje år tar en runda av nya modeller dirt bike och en marknad kryllar val. Genom att köpa en begagnad dirt bike, kan du få en högklassig maskin till ett lågt pris. Men med så många att välja mellan, att hitta en bra affär i motsats till en snygg affär kan vara svårt. Det finns några saker du kan leta efter, men när man köper en begagnad dirt bike som hjälper dig att göra vissa att du rider iväg med en vinnare och inte en citron. First Impressions

när man tittar på en begagnad dirt bike, visa det i dess naturliga livsmiljö. En hel del av det som håller en cykel i gott skick beror på underhåll som den fått från sin ägare, men du kan inte alltid tala om detta genom att titta på cykeln. När du checkar ut en cykel, betrakta omgivningen där det har hållits. Om de är rena, organiserad och väl underhållen, så finns det en god chans att ägaren har hållit cykeln i gott skick.

Kontrollera cykeln försiktigt, med en checklista i handen, tittar på lätt skadade eller stor reparation räkningen objekt. Är kylaren i gott skick eller inte ramens visar tecken på reparationer har gjorts? Titta på färgen på fotpinnen tänderna och roteras för att notera slitage. Slitna färg visar en hel del användning och flera reparationer ökar chansen att cykeln kan vara bristfällig.
Mekaniska delar

Undersök de mekaniska delarna av cykeln. De styr-head lagren kan testas genom att flytta gaffelbenen fram och tillbaka från botten för att se om det finns något att ge. Kontrollera styrningen stopp samt, efter skador på gaffelkronan eller fliken på ramen. Skador här kan tyda på en ram-skadlig olycka.

Ta en titt på hjullagren. Du bör lyfta maskinen på ett stativ tills hjulen är upplyfta från marken och rotera dem, lyssna för eventuell slipning ljud eller gnisslar. Kontrollera anpassningen av hjulen för att se om de roterar rakt igenom gafflarna och att de inte kan kraftfullt flyttas från sida till sida medan du roterar. Eventuella ljud medan den roterar, eller problem anpassning, kommer att kräva minst nya lager, om inte nya tätningar, distanser och kanske till och med ett nytt nav.

Test suspensionen samtidigt utvärdera cykeln genom pusing upp och ned på bak på cykeln, letar efter någon dämpning som kan tyda på skador. Om cykeln verkar vara alltför fjädrande som kan peka på skada som kräver kostsamma reparationer.

Kontrollera alltid kraftverket och transmission. Tvåtaktsmotorer kräver mindre underhåll än fyrtaktsmotorer och är billigare att bygga. Det är svårt att få ett bra grepp om motorns kondition utan att bryta av motorn, men förekomsten av blå eller svart rök när motorn går kan peka på problem.
Reparationskostnader

När du tittar på en begagnad dirt bike, inte förvänta sig perfektion. Allt underhåll i världen kan inte hålla en ridit cykel i perfekt skick. Allt fel, men kommer att kosta dig i reparationer och lägga till priset. Så kolla noga innan du köper för att se till att du får det bra affär du verkar vara att få. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106445.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.