Hur man använder en rännil laddare för en motorcykel

Utan regelbunden användning, kan en motorcykel batteri förlorar sin laddning. Medan du kan ladda batteriet när det är dött, är ett bättre val att använda en underhållsladdare. Med hjälp av en sippra laddare, istället för att tillåta batteriet att helt förlora sin laddning, kommer bidra till att förlänga batteriets livslängd. Saker du behöver
underhållsladdare
Elanslutning sele
Terminal (tillval) katalog Motorcycle servicemanual (om nödvändigt) katalog Förlängningssladd (om nödvändigt) katalog Skift-/skruvdragare (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
Fästa Harness eller leda till Battery
1

Tillträde motorcykelns batteri med det förfarande som beskrivs i din motorcykel handbok eller servicemanual. Detta kan kräva verktyg. Batteriet kan vara placerad under motorcykeln sätet eller bakom ett skydd.
2

Ta bort batteriet enligt anvisningarna just din motorcykel, om du inte har tillgång till batteripolerna.

3

Installera terminalen sele till batteriet, om så önskas. Detta steg rekommenderas om du var tvungen att ta bort batteriet eller om det tog dig mer än fem minuter för att komma till terminalerna på batteriet. Om du väljer att inte installera en permanent sele, klippa underhållsladdare ledning till terminalerna. För antingen selen eller ledningen, följ färgkod för att säkerställa att den positiva klämman på ledningen är ansluten till den positiva polen och den negativa kabeln till den negativa polen.
4

Anslut sele eller leda till underhållsladdare.
Ladda batteriet
5

Anslut laddaren till elnätet.
6

Kontrollera laddaren regelbundet och dra ur ledningarna när batteriet är fulladdat, om laddaren inte själv reglera och växla till floatläge.
7

Lämna laddaren ansluten. Om laddaren inte byta till en float-läge, kan det vara kvar på batteriet på obestämd tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106871.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.