Cordura Material Vs. Mesh motorcykel jackor

En jacka är en viktig klädesplagg när man rider en motorcykel. Medan den grundläggande fasta skinnjacka har länge varit en stapelvara i motorcyklister, fler alternativ finns nu tillgängliga. Bland de samtida förarnas val är mesh och Cordura tyg. Villkor

Cordura är en varumärkesskyddad varumärke för slitstarka tyger. Företaget som gör Cordura tyger är Invista. Cordura är ofta kallad ballistisk väv och används för olika tillämpningar. Ett nät jacka kan tillverkas av antingen syntetiska material eller läder. Snarare än att vara en typ av material, hänvisar mesh till perforeringar i materialet.
Använder

En solid Cordura Jackan är vind-och vattenavvisande. Termiska foder kan öka värmen i jackan. Vissa stilar har invändiga fickor för skyddsvästar, som ger skydd. Mesh jackor vanligtvis bärs i varmare väder för att ge skydd men öka luftflödet för att hålla ryttaren svalt. De nästan alltid komma med skyddsvästar, eftersom de inte har så mycket skydd som en solid Cordura eller skinnjacka. Mesh stilar komma med termiska och regn-resistenta foder för att öka användningen av jackan.
Protection

Mesh jackor utan en liner möjliggöra mer av elementen att få igenom, men en 2-in-1 eller en 3-in-1 kan ge så mycket skydd mot regn och kyla som en fast Cordura jacka. Skydd mot asfalt i fallet med ett spill beror på ett par faktorer. Cordura-material i sig är väldigt stark så, om jackan är gjord väl, bör det tåla friktion, extra skyddsvästar kommer att ge ännu mer skydd. En maska ​​jacka förstärkt med pansar också ger bra skydd, men en solid Cordura jacka är sannolikt att klara sig bättre mot Road Rash.
Working Together

Cordura och mesh är inte utesluter varandra i en jacka. En stil kan använda både Cordura och mesh. Jackor är konstruerade med gedigen Cordura inom kritiska områden såsom axlar och armbågar, och har mesh sys in i armhålorna och på sidorna av bålen för luftflödet.
Style

Cruisers, tourers och cyklister idrott har alternativ i både mesh jackor och Cordura jackor tyg. Eftersom sport cykel ryttare tenderar att luta sig framåt medan ridning, jacka ryggen tenderar att sträcka sig längre och brukar ge dragkedjor för att fästa ridbyxor. Kajakpaddlare sitta mer upprätt och har ofta tillbaka vilar på sina motorcyklar för komfort på långa turer, så dragkedjan på baksidan av en sport jacka kan vara obekväma. Det är viktigt att köpa en jacka som är gjord för den typ av ridning du kommer att göra.
Kostnad

Cordura och jackor mesh finns i en mängd olika priser . Harley-Davidson gör vissa stilar av skinnjackor med paneler som zip off för att avslöja en maska ​​jacka. Dessa jackor kan köra så högt som $ 500. På den nedre delen, kan mesh jackor med begränsade funktioner hittas för mindre än $ 100. Detsamma gäller för jackor med Cordura. Sök på Internet efter recensioner och priser på Cordura och jackor mesh, vissa webbplatser är listade i Resources Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106870.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.