Hur att rengöra en motorcykel Radiator

Korrekt underhåll av en motorcykel krävs för att hålla den igång ordentligt. Rutinmässigt underhåll bör omfatta byta olja regelbundet och städa ur kylaren. En smutsig radiator påverkar flödet av kylvätska runt motorn och kan ibland leda till stopp, vilket kan orsaka överhettning och motorskador. För att skydda din motorcykel radiator, bör du rengöra den varje år. Inga speciella verktyg bör vara nödvändig för detta förfarande. Instruktioner
Flushing Inside
1

Ta bort kylarlocket. Beroende på motorcykeln modellen, kan kylarlocket skruva antingen avstängd eller måste tryckas in först för att låsa upp den.
2

Placera ett tomt dropplådan under vattenpumpen.

Billiga 3

Skruva avloppet bulten med rätt storlek skiftnyckel. För de flesta motorcykel modeller, är avloppet bulten ligger nära huvudledningen på framsidan av motorn.
4

Demontera avluftare bult. Det kommer sannolikt att vara placerad på vattenpumpen eller nära kylarlocket. Låt gamla frostskyddsvätska rinna in fångsten pan.
5

Byt skruvarna. Dumpa frostskyddsmedel i en återförslutningsbar avfallsbehållare.
6

Tillsätt vatten till kylaren genom pipen när du tagit bort locket.
7

Avlägsna bultarna igen för att dränera ut vattnet. Upprepa tömning och påfyllning processen tills den avrunna vattnet är så klart som det vatten du lagt. När du är klar, byt ut bultarna.
8

Häll en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten i kylaren, med hjälp av en tratt vid behov. Avlägsna avluftare bulten igen och starta din motorcykel. Detta avlägsnar luftfickor från kylaren och kan ta några minuter, måste motorn värmas upp tillräckligt för att öppna termostaten och cykla frostskyddsmedel genom motorn. Byt bulten avluftare och stänga av motorcykeln.
9

Lägg mer av frostskyddsmedel tills den fyller överrinningsflaskan till "Full" linje, som vanligtvis är cirka 1/3 av flaskan . Se till att du har skärpt alla bultar och anbringas på nytt spill slangen om du rengjort överrinningsflaskan.
Tvätta Outside
10

Fyll en hink med vatten och tillsätt diskmedel tvål.
11

Använd en svamp för att försiktigt tvätta utsidan av kylaren och resten av motorcykeln, om så önskas. Torka av området ner försiktigt för att undvika att skada de ömtåliga kylarlameller.
12

Bifoga ett munstycke till slangen och ställ in den på antingen "Mist" eller "dusch." Strömmen av vatten måste vara varsam.
13

Skölj kylaren och resten av motorcykeln vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107585.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.