Hur man ändrar tre olje Fack på Harley Davidson Twin Cam Motorcykel

Som ägare av en Twin Cam 88-drivna Harley-Davidson motorcykel, är det ditt jobb att se till att motorn, primära kopplingssystem och transmission får regelbunden vätska förändringar. Till skillnad från en enhet-konstruktion motorcykel, som kombinerar sin motor och växellåda i en enhet som använder en enda typ av olja, är Harley Twin Cam motor en separat post från transmissionen och kopplingen. Varje system använder sin egen olja typ som behöver bytas varje 2500 miles. Saker du behöver
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Tömningspropp O-ringar
Momentnyckel
Oljefilternyckel
Oljefilter
20W50 motorolja
3/8-tums insexnyckel
Harley-Davidson transmissionsolja
Rags
T40 och T27 Torx drivrutiner
Harley-Davidson primärfluid
Visa mer Instruktioner
1

Värm upp din Harley-Davidson motorcykel att föra sina vätskor till arbetstemperatur. Starta motorn och låt den gå på tomgång i minst 3 minuter, slå sedan motorcykeln av. Låt oljan nöja ytterligare 5 minuter.
2

Skruva motorolja avtappningspluggen med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. På Softail modeller motorns avtappningsplugg är under den högra sidan av motorcykelns ram, nära bakhjulet. Dyna och Touring modeller har sina pluggar oljebytesintervaller under växellådshuset. Tappa ur motoroljan i ett oljetråg. Byt avtappningspluggen O-ringen, sedan skruva det på plats efter det att oljan har tömts. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
3

Skruva av oljefiltret från framsidan av motorn, med en oljefilternyckel. Tappa olja instängd i filterhuset i din oljetråget. Fyll en ny oljefilter med 20W50 mc olja, sedan skruva på motorn för hand tills filtrets packning vidrör filterhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare 3/4 varv för hand.
4

Skruva transmissionshuset avtappningsplugg, med en 5/8-tums socket. På Softails är avtappningspluggen fann mellan de bakre stötdämpare, Dyna och Touring modeller har avtappningspluggen under vänstra sidan av motorns oljetråg. Byt avtappningspluggen O-ringen, sedan skruva det på plats efter det att oljan har tömts. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Lossa påfyllningspluggen från den vänstra sidan av överföringen, med en 3/8-tums insexnyckel. Fyll växellådan med 24 oz. av Harley-Davidson transmissionsolja, med hjälp av en tratt. Skruva fast påfyllningspluggen till växellådan med en 3/8-tums insexnyckel. Drag fast påfyllningspluggen till 50 tum-pounds med en momentnyckel.
6

Dra tanklocket ur oljetanken. Fyll oljetanken med 3 1/2 qt. av 20W50 mc olja, med hjälp av en tratt. Städa upp utspilld olja med en trasa, sätt tillbaka tanklocket i oljetanken.
7

Skruva den primära bostadsmarknaden avtappningsplugg, placerad under den runda kopplingen inspektionslucka på vänster sida av motorn , med en T40 Torx drivrutin. Tappa den primära s vätska in din oljetråget. Byt avtappningspluggen O-ringen, sedan skruva avtappningspluggen i den primära bostadsmarknaden med en T40 Torx drivrutin. Dra åt avtappningspluggen till 6 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Skruva alla fem skruvar från den primära bostadsmarknaden s koppling inspektionslucka med en T27 Torx drivrutin. Dra locket och dess packning bort från den primära bostadsmarknaden. Fyll primära höljet med 32 oz. av Harley-Davidson primärfluid. Sätt tillbaka locket kopplingen inspektion och dess packningen på den primära bostadsmarknaden, med en T27 Torx drivrutin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110694.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.