Hur Dra en Harley Primär Belt Drive

Som en Harley-Davidson är ridit, kommer drivremmen naturligtvis börja att slappna av och lossa. Som en del av pre-ride inspektion, är rekommenderar det att remspänningen kontrolleras och justeras vid behov. Slutföra denna kontroll regelbundet kommer att förlänga bandets liv och förbättra ryttare säkerhet. Den genomsnittliga ryttaren kan enkelt kontrollera och justera bandet på bara några minuter. Dessa instruktioner är baserade på en 2007 Softail, men andra modeller är liknande. Saker du behöver
Motorcykel lift
Två 12-tums skiftnycklar
vass tång
3/8-tums öppen nyckel
remspänningsmätare (Harley-Davidson del HD-35381 -A) ruler
Visa fler instruktioner
1

Flytta din motorcykel till ett jämnt och torrt underlag. Använda remspänningsmätare, kontrollera remspänning med 10 pounds av kraft. Jämför bältet position med indexmarkeringar på remskyddets. Remmen bör röra sig mellan 1/4 av en tum och 5/16 av en tum. Om bältet är inom detta område, där inga justeringar behövs. Om bältet överstiger 5/16 av en tum av rörelse, gå vidare till steg 2.
2

Ta bort fjädern klipp från din bakaxel mutter med tång och lägg åt sidan. Med de två skiftnycklar, lossa axeln genom att vrida axeln moturs. Addera 3

Följ instruktionerna på din motorcykel lyft, lyfta motorcykelns bakhjul. Även om det här steget är valfritt om du är på väg, kommer det att ge bättre resultat och bör göras om du kan.
4

Leta axeln justeraren, som är framåt av axeln och kommer att röra axeln. Använda 3/8-tums skiftnyckel, lossa låsmuttern med minst 1/2 tum. Med samma nyckel, dra axeln justering genom att vrida den medurs. Upprepa på andra sidan av motorcykeln. Med hjälp av linjal, kontrollera axelns justerare är ännu på båda sidor. Dra åt låsmuttern.
5

Kontrollera böjningen som görs i steg 1. Om bältet är fortfarande alltför löst, upprepa steg 4. Om inte, sänk motorcykeln, dra axeln och installera om våren klippet. Efter 20 miles av ridning Kontrollera att alla skruvar är fortfarande tight.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106801.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.