Vilka är de Carb inställningar för Yamaha RD350YPVS?

YAMAHA RD 350 YPVS, även känd som RD 350 LC, var en tvilling, tvåtakts street cykel från 1980 och 1981. YPVS är en akronym för Yamaha Ström Valve System --- en av flera framsteg under de föregående RD350s tillverkade 1973-1975. Den YPVS versionen av 350 inte såldes i USA, men ett mekaniskt liknande modell i race trim, känd som RZ350 var. De delade förgasare teknik. Förgasare

Varje RD två cylindrar matades av sin egen en 28mm Mikuni förgasare. De förgasare är i huvudsak identiska med undantag för choke, som endast befinner sig på en av kolhydrater, och påverkar den andra med hjälp av en luft-rör.
Justeringar

RD: s Mikuni förgasare har ett antal justeringar och medel för trimning. Vissa justeringar kan göras genom att ersätta utbytbara delar. Dessa inkluderar en mängd av strålar som styr flödet av bränsle och en nål som påverkar flödet av bränsle och luft. Övriga justeringar görs genom att återställa vissa delar, snarare än att ersätta dem med olika storlekar. De justerbara saker är pilot skruven, nålenhet, main jet, choke och gasspjäll.
Inställningar

Av de justerbara sakerna, de som kan stämmas genom att i stället ersättning är pilot /luft skruv, gasspjäll, nål och choke. Piloten /luft skruven reglerar varvtalet vid tomgång och mycket låga varvtal. I helt lager trim under normala väderförhållanden, bör det sättas en och en halv gestalta sig. Med andra ord, dra åt den medurs tills den är stängd. Sedan börjar öppna den, motsols, ett och ett halvt varv. Nålenheten fungerar tillsammans med nålen stråle. Medan både nålen och nålen jet kan ersättas med varierande former och storlekar för att påverka prestandan, kommer själva nålen sättas till ett av fem lägen. Positionen påverkar rikedomen av gas /luftblandningen. Fabriken nål inställning är av ringa eller ingen betydelse jämfört med vädret typiskt i området du rida eller höjden. Det är mer viktigt att notera att inställningarna vidare från nålspetsen kommer få motorn att köra relativt smalare och de närmare spetsen kommer att få den att köra rikare. Choken systemet är en binär inställning, det är antingen på eller av. När choken är på, kommer det tillfälligt luta ut blandningen, vilket gör det lättare att starta motorn under de flesta förhållanden. Gasspjället är själva driften av gasspjället, som öppnar och stänger förgasaren diabilder, acceleration och retardation av motorn. Det finns en justering som sätter basposition av vajrarna. De bör vara synkroniserade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109891.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.