Hur polska Aluminum på Sportster ventilkåporna

De flesta av motorcykeln ventilkåporna gjort för Harley-Davidson Sportster är omålade med aluminiumfinish. Medan dessa ventilkåporna ser bra ut och lyser som glas när de är välpolerad, kan de förringar verkligen från utseendet på din cykel när de är suddig och urkärnade. Polering dem är en relativt enkel process, men det är också en lång process med många steg och material som behövs. Budget ett par timmar för detta projekt och gör dig redo för fantastiska resultat. Saker du behöver
Bil eller motorcykel tvätta
Bucket
Biltvätt mitt
gammal tandborste
gamla handdukar
Gummihandskar
Sandpapper
skål
Mikrofibertrasor
Skyddsglasögon
Dammask
Borrmaskin
Polerskiva eller kula fäste för borrmaskin
Aluminum polska
Visa fler instruktioner
1

Tvätta alla exponerade aluminium på ventilkåporna med bil eller motorcykel tvätt och vatten blandas i en hink. Använd en biltvätt mitt att skrubba, men har en gammal tandborste redo att komma in i alla trånga utrymmen. Skölj bort skummet och torka ventilkåporna med gamla handdukar.
2

Sätt på gummihandskar och välj en bit sandpapper någonstans mellan 200 och 400 grit. Håll dig till den nedre änden av detta spektrum om du har massor av gunk och repor på din rocker covers, och om de ser ganska bra redan, hålla sig till den högre änden.
3

Doppa sandpapper i en skål med vatten och sand på ventilkåporna. Arbete i små sektioner och sand fram och tillbaka, inte i ett cirkulärt mönster. Sand i samma riktning över hela ytan av skenan täcker. Doppa sandpapper tillbaka i vattnet var 20 sekund eller så för att hålla den fuktig.
4

Byt till ett finare sandpapper på 400 till 800 grit sortiment. Slipa ventilkåporna med samma metod som tidigare, men den här gången sand mot strömmen du etablerat i föregående steg. Till exempel, om du slipat sida till sida i steg 3, sand upp och ner.
5

Slipa ventilkåporna igen, men den här gången flytta upp till ett papper i 800-1200 grit sortiment. Sand i 90 graders vinkel mot sandning mönstret från den föregående.
6

Slipa rocker täcker upp till tre gånger, med en högre slippapper varje gång och alltid byta riktningar varje gång du sand . Använd våtslipning metoden varje gång.
7

Torka av ventilkåporna helt med en fuktig trasa och polera dem torra med ren mikrofiber. Undersök dem noga för att se till att det inte finns några slipande partiklar kvar på aluminium ytor, men undvik att röra vid metallen.
8

Tryck polerskivan eller kula fäste på den bit klämma på din borrmaskin och dra åt den. Sätt på dig skyddsglasögon och andningsmask.
9

Applicera aluminium polish enligt tillverkarens anvisningar. Vissa polermedel fungerar bättre om de är appliceras på metallen först, medan andra är bättre lämpade för applicering på polerskivan.
10

Polish hela ytan av ventilkåporna. När du använder borren, i lite för att driva infästning mot metallen, men använder inte så mycket tryck att motorn i borren saktar ner. Arbete i små delar, skiner varje avsnitt innan du går vidare till nästa. Du bör sträva efter en jämn glans över hela delen av ventilkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106350.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.