Felsökning Problem motorcykelns batteri

Motorcykel batteri problem uppstår skadade kablar, en smutsig batterihållare eller korroderade anslutningar och kontakter. Vanliga (icke-underhållsfritt) batteri problem uppstår även från låga elektrolyt nivåer och en snedvriden ventilationsröret. Månatliga kontroller av potentiella batteri frågor kommer att minska sannolikheten för att uppleva en död stund motorcykelns batteri på vägen. Kablar

skadade kablar minskar batteriets förmåga att överföra ström till motorcykelns elsystem. Inspektera positiva (röda) och negativa (svarta) batteri kabeln är skadad. Byt om det behövs. Ta bort minuskabeln först när du kopplar ett batteri. Fäst den positiva kabeln först när du ansluter ett batteri.
Fall.

Smutsiga utsläpp batteri väska nuvarande över dess yta. Torka batteriet fallet med en lösning av varmt vatten och bakpulver. Torka med en ren trasa.
Terminaler och kontakter

Anfrätt terminaler och kontakter påverkar batteriets prestanda. Koppla bort batteriet och torka terminaler och kontakter med en lösning av varmt vatten och bakpulver. När lösningen slutar skummande, torka terminalerna och kontakter med en ren trasa. Rengör kontakterna och kontakter med en stålborste eller sandpapper.
Elektrolytnivåer och ventilationsröret

vanliga batterier (i motsats till underhållsfria batterier) kräver inspektion av elektrolyt nivåer och ventilationsrör. Tillsätt destillerat vatten med en pipett till alla celler som är låga. Använd inte kranvatten, eftersom det innehåller mineraler och kemikalier som kan förorena batteriets blyplattorna och förkorta batterilivslängden. Ladda batteriet helt innan du lägger destillerat vatten för att säkerställa att de elektrolyter och vatten ordentligt blanda. Kontrollera ventilationsröret för korrekt fastsättning. Räta ventilationsrör fullt för att ta bort alla hinder.
Battery Size

Review din motorcykel instruktionsboken för att se till att du använder rätt batteri storlek. Rätt batteri ger optimal elektrisk ström för din motorcykel. Det garanterar också en lämplig passform för att förhindra vibrationer frånkoppling och skador. Om din motorcykel batteriets behålla remmen är för löst eller för hårt, kanske du har fel batteri storlek eller behöver byta remmen.
Monthly Maintenance

Monthly underhåll minskar batteri problem. Kontrollera batteriets kablar och fall för att säkerställa att de är hela och rena. Ta bort korrosion från terminaler och kontakter. Kontrollera elektrolyt nivåer och ventilationsrör om din motorcykel har ett standard batteri. Kontrollera att du har rätt batteri till din motorcykel, och att den är ordentligt fastsatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106586.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.