Hur man växlar på en motor cykel

The Beach Boys vet hur roligt det är att växla på en motorcykel. De tar stor glädje sjunger om att byta växel i sin hitlåt, "Little Honda." Första växeln är okej, men om du inte kan flytta en motorcykel i tvåan, kan du inte gå fortare. Att lära sig att växla kommer med erfarenhet och kräver lite skicklighet och koordination. Saker du behöver Review, en DOT-godkänd hjälm
Ögonskydd
Skyddskläder
Visa fler instruktioner
1

Identifiera skiftande mönster av motorcykel . Antalet växlar skiljer mellan motorcyklar, men mönstret är liknande. Första växeln är nere och resten är upp.
2

Stäng gasspjället och dra in kopplingen i helt innan nedväxling till första växeln. Felaktig växling skadar motorn, transmissionen och drivlinan av motorcykel.
3

Lär dig att känna igen ingreppspunkten när du släpper kopplingshandtaget. Det är vid denna tidpunkt överföringen av kraften till bakhjulet återupptas. Öppna gasreglaget lite mer kraft och gradvis övergång från kopplingen.
4

Up övergång till en högre växel innan motorn RPM (varvtal) blir för hög. Lär dig sambandet mellan motorljudet och de normala skiftande punkter. Om du förlorar kontrollen över motorcykel, dra in kopplingshandtaget och försiktigt på rasten.
5

Down övergång till en lägre växel innan du känner motorcykel släpa vid låga varvtal. Dra i kopplingshandtaget och växla ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106166.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.