Hur fungerar den Chevy Malibu Hybrid Arbete?

Chevrolet Malibu hybrid är en hybrid-elektriska sedan produceras av amerikanska biltillverkaren General Motors mellan 2008 och 2010. The Malibu hybrid är mycket lik den konventionella Malibu, som uteslutande använder en gasmotor. Trots ett nästan identiskt utseende, det inre arbetet i Malibu hybrid är mycket olika. Drivlina

Chevy Malibu hybrid använder en kombination av en 2,4 liters, 16-ventil Ecotec inline 4-cylindrig bensinmotor och en 36-volts elmotor att ge drivkraft. Det är en parallell hybrid, vilket innebär att både gasmotor och elmotor är knutna till överföringen, och båda kan driva bilen direkt. Den totala produktionen av Malibu hybrid är 164 hästkrafter vid 6400 rpm och 159 lbs.-ft. av vridmoment vid 5000 rpm. Addera Bromsenergiåtervinningen

Chevy Malibu hybrid använder ett regenererande bromssystem, som använder små elektriska generatorer placerade nära alla fyra hjulen, för att samla energi som annars skulle gå till spillo som värme och friktion vid bromsning eller downhill körning. Denna energi ger ström till batteriet, så småningom kör elmotorn. I Malibu hybrid regenerativ bromsning fungerar bäst när förarna använd lätt tryck på bromsen under längre tid, vilket gör att batterierna laddas snabbare.
Bränsleeffektivitet
< p> Närvaron av den 36-volts elmotor tar stressen bort av gasmotor, vilket är en relativt liten motor till att börja med. Resultatet är en ökad bränsleekonomi över modeller av Malibu som presenterar endast en konventionell gasmotor. 2008 års upplaga av Malibu hybrid kan uppnå 24 miles per gallon i stadskörning och 32 mpg på landsväg, medan 2009-modellen kan få 26 MPG och 34 MPG, respektive.
Mild Hybrid

Chevy Malibu hybrid använder en mild hybridsystem. Detta innebär att den får mindre av ett uppsving från elkraft än vissa andra hybrid-elektriska system. Totalt inser Malibu endast en ökning av bränsleeffektiviteten på cirka två miles per gallon. Dock är denna typ av system betydligt billigare än sk fulla hybridsystem, låta den vara kvar i Malibu traditionella mid-level prisklass. Den 2009 Malibu hybrid började säljas för ca $ 24.000.
Övrig verksamhet

Malibu hybrid använder en konventionell motor fram /framhjulsdrift layout med motorn och motor monterad under huven i ett tvärgående läge, vinkelrätt mot fordonets längd. För 2009 introducerade Chevy nya 17-tums däck med lågt rullmotstånd slitbanan, tänkt att hjälpa till att öka bränsleekonomin ytterligare. Andelen gasmotor och elmotor effekt styrs av en hybrid styrenhet, som tar emot indata från sensorer i hela drivlinan och justerar hybridsystem baserat på makt behov och batterinivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105399.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.