Fördelarna med elmotorer Över Gasmotorer

I ljuset av den senaste tidens puffar att bättre bevara och skydda miljön, har det skett en våg av intresse för fordon som drivs med elmotorer. Förespråkarna för elmotorer säger motorerna erbjuder fördelar som traditionella bensin-eller dieseldrivna motorer inte. Energi Efficieniency

Förespråkare av elektroniska motorer hävdar att elmotorer är mycket mer energieffektiva än motorer som drivs med bränsle. Enligt rapporter på regeringens hemsida om bränsleekonomi, elmotorer omvandla 75 procent av kemisk energi från batterierna för att driva hjulet, där förbränningsmotorer (ICES) bara konvertera 20 procent av den energi som lagras i bensin.


hastighet

Elektriska motorer har nästan inga rörliga delar, bara motorer och hjulaxlar, vilket gör dem mycket lättare i designen än dieselmotorer, som har ett stort antal rörliga delar, inbegripet kolvar, turbiner och kedjor. Denna skillnad i vikt leder till en märkbar fördel för elektriska motorer när det gäller hastighet. Som av April 2010, är ​​hastighetsrekordet för en elektrisk motor 320 miles per timme (mph), medan för en diesel, står överst hastighetsrekord på endast 148 (mph).
Effekt

Elektriska motorer är mycket kraftfull. Enligt en nyligen publicerad artikel om elmotorer publiceras på O-Keating hemsida, kan elektriska motorer producera så mycket vridmoment som du ger dem makt, och eftersom strömmen till motorerna inte är begränsad i teorin, är någon makt möjligt. I skarp jämförelse, dock strömförsörjningen till dieselmotorer begränsas av den mängd el dieselmotorn kan generera. Som ett resultat, elektroniska motorer har en mycket högre kapacitet för makt än motorer som drivs med bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105401.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.