Dåliga saker om hybridbilar

Oro över den globala uppvärmningen och stigande oljepriser har fokuserat uppmärksamheten på alternativ energi, och i synnerhet alternativa, miljövänliga konstruktioner bil. Den mest tillgängliga av dessa designer var hybridbil, med arbetsmodeller redan på väg. Med sitt mycket bränslesnåla design, levererar de mycket av vad de lovar, men hybriden bilden är inte helt problemfritt. Identifiering

En hybrid är ett fordon som använder två eller flera kraftkällor för framdrivning. I bilar, detta oftast refererar till ett elektriskt hybridfordon (HEV), som bygger på både en elmotor och en förbränningsmotor. Detta görs i ett försök att uppnå större bränsleeffektivitet. Eftersom de flesta människor tänker på en HEV när de tänker på ordet
Överväganden

"hybrid", de helt förbise hela delar av andra hybridfordon, har några som funnits under lång tid. Till exempel är den moped designen som presenterar både muskel-makt trampa och förbränningsmotor driva en hybrid. Den mer moderna elektriska cykel gör samma sak, bara med ett batteri istället för en gasdriven motor.
Typer
p Det finns flera modeller för HEV fordon :. petroleumbränsle motor assistans, elektrisk motor assistans, och plug-in hybrid elektriska fordon (PHEV) katalog

petroleumbränsle assistans modell av hybrid bygger huvudsakligen på dess förbränningsmotor, med den elektriska motorn är kapabel att endast låga hastigheter. Vanligtvis kommer denna modell att använda elmotorn vid tomgång, och sedan använda den för att accelerera upp till ca 20 eller 25 mph. Då kommer den bensindrivna motorn startas automatiskt och ta över för att ge framdrivningseffekten. Toyota Prius är ett exempel på denna typ av hybrid.

Elmotorn Assistance modell av hybrid använder en lägre effekt förbränningsmotor, inriktad kring maximal bränsleeffektivitet. För att uppnå extra kraft för saker som klättring kullar eller hård acceleration, bilen har en elmotor som sparkar in för att ge extra kraft. Honda hybrider arbetar på denna princip.

PHEV bilar försöker kringgå gränserna för en rent elektriskt, batteri-driven bil. De förlitar sig helt på sina batterier för drivkraft under de första flera dussin miles av körning. När batteriet är slut, är det förbränningsmotor ombord sedan för att antingen ladda batteriet, eller för en kort resa till en laddningsstation.
Missuppfattningar

En av de mest citerade "problem" med hybrid design är faktiskt desinformation. Det sägs att eftersom tillverkningen av litium-jon-eller nickel batterier som används i hybrider är så energiintensiv, i slutet av dagen en hybrid är faktiskt mindre miljövänliga än en konventionell bil med en förbränningsmotor. Vid den tidpunkt då bilen rullar av monteringsbandet, är detta förmodligen rätt. Dock tar hänsyn till detta ingen av de utsläpp som görs av respektive fordon efter det. Med hänsyn till koldioxidutsläpp som gjorts av de två fordonstyper under sin förväntade livstid, hybrider har betydligt lägre utsläpp än interna bilar förbränningsmotorer, även med hänsyn till batteriet tillverkning.
P Det finns dock andra problem som rör tillverkning av batterier för hybridbilar. Alla batterier designer är åtminstone måttligt giftig, inklusive de två typerna gynnade för hybridbilar. Men, litium-jon och nickel motiv batteri är inte ens tillnärmelsevis så problematiskt som bly-syra-design som är grunden för varje batteri på vägen i ett konventionellt fordon idag. I verkligheten är den enda skillnaden mellan den toxiska föroreningspotentialen hos en hybrid batteri och det på en vanlig bil en fråga om storlek. Hybriden har en stor, måttligt giftig batteri, den konventionella bilbatteri är mindre, men fylld med bly
Effekter

Två omedelbara problem med hybrider är deras brist på. pick-up och deras batteritid. Först, är accelerationen i hybrider generellt mycket dålig, även om de är kapabla att en rimlig toppfart. Andra batterierna degenererar snabbare än man är van att med en vanlig bilbatteri, och måste bytas var 80.000 miles eller mindre. Dessa batterier kosta flera tusen dollar vardera.

Det allvarligaste problemet med hybrid design är tillverknings ingångar för sina högpresterande batterier och elmotorer. De är mycket intensiv i sällsynta element, som går en lång väg att förklara deras bekostnad. De flesta av dessa element kommer nu från Kina, och utbudet eftersom det finns idag inte förväntas pågå mer än några år även under de mest generösa uppskattningar. Ansträngningar görs för att öppna nya källor för dessa sällsynta element, men det är sannolikt att de inte kommer att producera i mängd innan de befintliga leveranserna börjar krympa och orsaka en brist.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105268.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.