Toyota Vs. Honda Hybrid

Under senare år har japanska biltillverkare Honda och Toyota har varit viktiga aktörer i att göra elhybridfordon som finns på den amerikanska marknaden. Medan vissa av deras hybrid modeller liknar varandra, andra är mer unika för varje märke. Toyota och Honda fortsätter att konstruera och tillverka nya hybridfordon för att hålla jämna steg med de senaste uppgifterna från amerikanska och europeiska biltillverkare. Honda Insight

Honda Insight var den första hybrid elektriska fordon för att gå till försäljning i USA i stort antal, som förekommer i 1999 som en 2000 modell. Den Insight var en tre-dörrars halvkombi med två säten. Den drevs av en 1 liters bensinmotor rankad på 70 hästkrafter, och en 144 volt, 13 hästkrafter elmotor. Det fick en 70 mil per gallon rating från Naturvårdsverket, med en 61 mpg betyg för stadskörning. Detta gjorde Insight den mest bränsleeffektiva bil som säljs i Nordamerika, vilket det skulle förbli under hela sin produktion springa.

Insight avbröts efter 2006 års modell, men en ny version av den insikt började säljas i USA under 2009 som en 2010 års modell. Den nya Insight är större, sittplatser fem, med en bakre sätesrad och ytterligare två dörrar till. Bränsleeffektivitet är betydligt ned från den ursprungliga Insight, sedimentering i 40 mpg sortiment. Addera Toyota Prius

I juni 2000 började Toyota sälja sin Prius hybrid kompakt sedan i USA Prius sålts i Japan sedan 1997 och blev den första stora konkurrenten till Honda Insight på den amerikanska marknaden. Prius presenterade fyra dörrar och plats för fem i en mycket mindre distinkt förpackning än något radikalt utseende Insight. Prius drevs av en 1,5 liters bensinmotor med 70 hästkrafter och en 274 volts elmotor som producerade 44 hästkrafter. Mätarställning var i 40 mpg sortiment.

År 2004 införde Toyota en omdesignad Prius. Designad som en liftback, var den nya medelstor bil större än sin föregångare. Det var också mer kraftfull, med liknande bränsleeffektivitet. För 2010 Toyota introducerade nästa generation Prius, en medelstor kombi betyget på över 60 mpg.
Övriga Honda Hybrider

Efter införandet av Insight i Amerika, började Honda ett program för att rulla ut nya hybrid versioner av sina befintliga bilar. Den första av dessa var Honda Civic Hybrid 2003. Föra hybridteknik till sin bästsäljande modellen Honda Civic Hybrid nettas bränsleekonomi cirka 40 mpg. Det omarbetades under 2006 tillsammans med resten av Civic lineup. Den andra versionen av Civic Hybrid presenteras upp till 45 mpg i landsvägskörning.

Honda Accord Hybrid erbjöds 2005 till 2007. Placerad på toppen av Hondas modell erbjudanden och prissatt till en premie över konventionella avtalen, utgjorde det en annorlunda marknadsföringsstrategi genom att fokusera på prestanda snarare än effektivitet. Denna strategi misslyckades med att locka kunder och Honda avbröt Accord Hybrid under 2007 på grund av dålig försäljning.
Övriga Toyota Hybrider

Toyota också introducerat flera hybrid versioner av befintliga bilar till säljas tillsammans med sin Prius hybrid och andra konventionella modeller. Toyota Camry Hybrid var den första av dessa, debuterade 2006 som 2007 års modell. Det var tänkt att konkurrera direkt med Hondas Civic Hybrid, och uppnådde liknande körsträcka cirka 40 mpg.

Under 2006 introducerade Toyota en hybrid version av sin mid-size Highlander SUV. Toyota Highlander Hybrid producerade EPA-uppskattade körsträcka i hög-20 mpg sortiment. The Highlander Hybrid var den första hybridbilen säljs i Nordamerika med plats för sju och erbjöds med en bogsering paket.

Rykten om en Toyota Tundra Hybrid full-size pickup har dykt upp då och då, men inget sådan modell har visat eller aviserats. att välja vilken bolagets hybrider att tänka på kan vara
Likheter och skillnader för köpare

mellan Honda och Toyota, den viktigaste faktorn behoven hos köparen. Toyotas Highlander Hybrid är olik alla hybrid produceras av Honda, och är mer likt andra hybrid stadsjeepar som Ford Escape Hybrid. Trots att ur produktion under flera år, är fortfarande den ursprungliga Honda Insight den mest bränslesnåla hybrid från någon tillverkare. Begagnade modeller fortsätter att betinga ett högt pris. Men den begränsade sittplatser (två säten endast) gör det opraktiskt för många förare.

Toyota Prius och Honda Civic är bland de mest sålda hybrider i Amerika och ofta jämförs. Prius vinner i bränsleeffektivitet avdelning, även om Civic överträffar Prius i vissa prestanda kategorier. Det slutliga beslutet kan också överväga pris, med många nyare hybridmodeller säljer för högre än deras föreslagna priset, särskilt i tider när bensin priserna spik eller återförsäljarnas leveranser av bilen är låg.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105327.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.