Hybrid Regenerativ bromsning Theory

Hybrid elektriska fordon är en av de mest populära miljöbilar på vägarna i dag. De använder en elmotor för att komplettera en bensinmotor, vilket förbättrar bränsleekonomin och minska mängden skadliga koldioxidutsläppen att fordonet producerar. Regenerativa bromssystem är en viktig del av hur hybrider sparar energi. Behöver

Huvudsyftet med regenerativ bromsning är att förbättra bränsleeffektiviteten hos ett elektriskt hybridfordon. Enligt Search-AutoParts.com, moderna bilar avfall mer än 80 procent av den energi som deras motorer producerar, och ungefär hälften av den energi som går igenom bromsarna när det sker i form av friktion och värme.

Funktion

En hybrid regenerativa bromssystem fångar kinetisk energi som passerar genom bromsarna då bilen bromsar och tappar fart. Denna energi omvandlas till elektricitet och lagras i hybridens batteripaket, som driver den elektriska motorn via transmissionen. Hybrider med högre förpackningar batterikapacitet kan få mer av en bränsleeffektivitet fördel från regenerativ bromsning.
Technology

Regenerativ bromsning ingriper när en hybrid föraren börjar trampa bromspedalen. Innan bromsbeläggen börjar att anbringa tryck på rotorn, griper in i en elektrisk generator bromsaggregatet, använder elektromagneter eller rörelsen av hjulet för att skapa en elektrisk laddning. Denna avgift, som kallas en exciteringsström, passerar genom den överföring som kan hantera både positiva och negativa makt leverans, och in batterierna för användning senare i att driva bilen.
Variationer

Förutom lagring av elektrisk energi direkt i den inbyggda batterier, kan hybrid regenerativa bromssystem använda fångade energin i ett antal olika sätt. En av dessa är lanseringen bistå, som lagrar den energi som genereras genom bromsning i en elektrostatisk kondensator. När bilen börjar accelerera, ökar energin strömmen till elmotorn för snabbare acceleration använder mindre gas. Addera Safety

Regenerativ bromsning teknik har varit i centrum av flera säkerhetsproblem med elhybridfordon. Den mest anmärkningsvärda av dessa var den storskaliga återkallande av Toyota fordon i början av 2010. Efter vissa förare rapporterat problem med att stanna bilen på efterfrågan, gjorde Toyota justeringar i programvaran som kontrollerad broms åsidosätta som en del av det regenerativa bromssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105405.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.