Hybrid Car Performance

Som biltillverkare arbetar mot att utveckla nya typer av fordon för att tillgodose behoven hos lokförarna, är hybrider ett växande bilmarknaden segment. De flesta stora biltillverkare producera minst en hybridmodell, med förare kunna välja från hybrid sedans, sportbilar, lastbilar och stadsjeepar. Men hybridfordon utför fundamentalt annorlunda än sina bensindrivna motsvarigheter. Teknik

Hybrid-elfordon kombinerar en bensinmotor med en elmotor och batteri i ett försök att få det bästa av båda världar. I en serie hybrid, den gas motoreffekter aldrig bilen direkt, istället laddar batterierna som behövs så att den elektriska motorn kan driva bilen under längre perioder. Parallella hybrider använder en kombination av gasmotor och elmotor för att driva fordonet, växla mellan de två gottfinnande en färddator.
Vikt

Ett av problemen med hybrid fordonets prestanda är vikt. Dessa fordon skall bära tunga batterier för att ge betydande bränslebesparingar och ger förarna tillräckligt utbud. Batterierna är inte bara dyrt utan också tunga, placera en påfrestning på fordonets acceleration och bromsprestanda även när de inte debiteras. Den extra vikt och storlek av batterier kan också skära i en hybrid bränslebesparingar och kan också minska passagerar-eller fraktvolymer.
Effekt

Förare kan ha svårt jämför resultatet av ett hybridfordon till en traditionell gasdrivna bil. Medan bensinmotorer kommer med en motorstyrka som ger en indikation på total uteffekt, elmotorer har både en spänning och en motorstyrka. Men beroende på fordonet i fråga, kan den verkliga uteffekten av bilen inte vara en enkel summa av de två hästkrafter. Istället kan en hybrid växla mellan de två motorerna eller använda elektriska motorn endast när extra kraft efterlyst.
Bränsleeffektivitet

Nyckeln Prestandamått för många förare när man överväger ett hybridfordon är bränsleeffektivitet. Hybrid-elfordon kan uppnå bränsleeffektivitet som är cirka 20 procent högre än motsvarande fordon med konventionella drivlinor. I termer av råa siffror, kan detta innebära en ökning på 10 miles per gallon eller mer för en liten bil, eller bara några extra miles per gallon för en SUV eller pickup. Addera Bromsning

annan prestationskarakteristik unikt för hybridfordon är regenerativ bromsning. Detta är ett system som återvinner energi som annars skulle gå förlorad under downhill körning eller bromsning, lagrar energin i batterierna i stället för att låta den producera värme och vara bortkastade. Regenerativ bromsning har ingen betydande inverkan på stoppsträcka men lägger till bränsleeffektivitet, som makten bromssystemets butikerna kan senare användas för att driva fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105398.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.