Livslängden på en hybridbil Batteri

Batteriet i en hybridbil är vad lagrar den kraft som gör det möjligt att vara mer bränsleeffektiv och skonsam mot miljön än en 100-procent gasmotor. Så en hybrid ägare är förståeligt berörda att batteriet räcker så länge som möjligt. Många tillverkare av hybridbilar garantera ett minsta antal miles eller år att deras batterier ska pågå, och forskning fortsätter in i att förbättra livslängden på hybridbatterier som populariteten av hybridfordon fortsätter att stiga. Biltillverkarnas Garantier

hybridbil Batteriet beräknas pågå mellan 150.000 och 200.000 miles. Biltillverkarna täcka sina batterier i cirka åtta år --- i vissa fall längre. Till exempel ger Toyota en eight-year/100 ,000-mil garanti på sina hybrid bilbatterier, medan Honda erbjuder en eight-year/80, 000 mil garanti på hybrid bilbatterier den gör. Addera Southern California Edison Test

År 2008 meddelade batteri leverantör Southern California Edison (SCE) att den hade visat ett litium-jon-batteri med en 180.000-milen livslängd och minimal försämring under loppet av två och ett halvt år . Detta bestämdes genom att testa batteriet i en kommersiell skåpbil, och batteriet användes var bara en sjättedel av den genomsnittliga batteri som ska användas i hybridfordon. På grund av sådana resultat, förutsatt att amerikanska Department of Energy SCE med en vanlig storlek litium-jon bilbatteri för att testa den för personbilar användas.
Byte
< p> En annan oro hybridbatterier --- förutom livslängd --- är ersättare. Som hybridfordon är fortfarande relativt ny, ersättningsbatterier är dyra och --- utanför återförsäljare --- svårt att komma med.
Advantage

Hybrid bilbatterier- - utöver bränsleeffektivitet och minskade utsläpp bidrar till bilar --- ha mer generösa garantier än batterier bensin bil. Detta är särskilt användbart när man överväger att icke-hybrid bilbatterier brukar behöva bytas vart tredje eller fjärde år.
Future

För nu, mer använda hybrid bilbatterier blir tillgängliga till följd av irreparabla skada som åsamkas till resten av fordonet i olyckor. Som hybridfordon blir mer utbredd och vidare forskning bedrivs, bör en hybridbil batteriets livslängd kunna förutsägas med större noggrannhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105315.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.