Fakta om elektriskt drivna bilar

utsläppsfria fordon såsom eldrivna bilar (EVS) har potential att hjälpa världen att gå grönt och skydda miljön. Eldrivna bilar har en lägre driftskostnad än bensindrivna fordon, minska utsläppen och är vanligtvis tystare. Överväganden

Problemet med eldrivna fordon är att det finns en brist på infrastruktur för dessa fordon, enligt Greencar.com. Exempelvis kan bensindrivna fordon tanka lätt på en lokal bensinstation. Det finns dock för närvarande mycket få bensinstationer som stödjer laddning av en elbil.
Laddning

Laddning ett typiskt batteri av en eldrivna bil tar mellan 4 och 8 timmar, enligt Greencar.com. De flesta människor med elbilar driva sina batterier över natten. Vid ungefär 5 cent per kilowattimme, laddar en elbil kan kosta mindre än 1 dollar per dag.
Typer
p Det finns olika typer av elbilar, enligt Vancouver Electric Vehicle Association. Några elbilar köras på bara el, medan hybrid elbilar använder en kombination av bensin och en förbränningsmotor för att driva bilen.
Range

sortiment som en elbilen kan resa på en enda batteriladdning är mellan 31 och 124 miles med 62 miles är genomsnittet, enligt Vancouver Electric Vehicle Association. Utbudet av en elbil påverkas av faktorer som vikt, aerodynamik, tillbehör, rullmotstånd och körvanor. Den genomsnittliga elbilen har en toppfart
hastighet

av 40 miles per timme, enligt BBC. Däremot kan hybridbilar som Honda Prius nå hastigheter på 100 miles per timme, enligt Slate.com. Högpresterande elfordon kan nå 150 miles per timme. Eldrivna fordon har motorer med extremt högt vridmoment.
Storlek

flesta elbilar är små på grund av den effekt som vikten har på bränsleeffektivitet, enligt Vancouver Electric Vehicle Association. Den lilla storleken på elfordon är en säkerhetsrisk för många konsumenter, driver bort dem från köp av en elbil.
Fun Fact

Kalifornien har mer EV laddning stationer än någon annan stat, enligt Greencar.com. EV laddstationer i Kalifornien är vanligtvis belägna på parkeringsplatser, på hotell eller flygplatser och på vissa företag. Laddning vid dessa platser är antingen gratis eller billigt, och ibland gratis parkering erbjuds till förare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105390.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.