Vad finns vissa nackdelar av hybridfordon?

Oro över fluktuerande gaspriser och global klimatförändring har utlöst en explosion av intresse för ny fordonsteknik, särskilt hybridfordon. Hybrider (HEV) drivs av en kombination av bränsle och el, vilket gör dem bättre för miljön och mer kostnadseffektivt på pumpen. Men det finns vissa nackdelar med att äga en hybridbil. Kostnad

Hybrider vanligtvis kostar $ 2.000 till $ 5000 mer än sina gasdrivna motsvarigheter. Denna kostnad diskrepans förväntas gå ner så hybridteknik förbättras. Addera Safety

Under en kollision, finns det en risk för exponering för högspänning ledningar. Detta skulle kunna sätta föraren samt utryckningspersonal respons på risk för elchock.
Underhåll

Inte alla mekaniker är bekanta med komplexa hybridsystem. Reservdelar kan också vara svårt att hitta. Addera Batterier

Vissa hybrid batterier behöver laddas, vilket kan skapa problem på semester eller reser långt hemifrån. Kallt väder kan också hindra batteriets prestanda.
Carbon Footprint

Trots att de är mer bränsleeffektiva, vissa studier tyder på att föroreningarna från tillverkning extra komponenter, energiförbrukning och avfallshantering är större för hybrider än andra typer av bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105292.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.