Prius Tips

Toyota Prius var den första massproducerade hybridbil i världen, och det har vuxit enormt i popularitet sedan dess avtäckningen. Bilen använder en kombination av el och gaskraft och anses vara en av de mest bränsleeffektiva bilar i världen. Medan nästan alla Prius förare genast att märka avsevärda förbättringar i gas körsträcka från sina tidigare standard motor bilar, vissa tar full nytta av Prius förmåga och kan ibland överträffa 60 eller 70 miles per gallon. Du kan också nå denna ultimata bränsleeffektivitet genom att följa några enkla steg. Körning Strategi
p Det finns massor av saker du kan göra för att förbättra gas körsträcka på din Toyota Prius, och de flesta av dem har att göra med hur du kör.

Välj dina rutter klokt. De idealiska körförhållanden för Prius är plan, stadig vägar med en hastighetsbegränsning på cirka 30 till 35 miles per timme. Oroa dig inte om du behöver för att få upp och ner kullar. Även om du kan lägga ner mycket energi på vägen upp, kommer en lång gradvis nedgång som låter dig glida öka din mpg. Försök att undvika rusningstrafik när det är möjligt. Kombinera massor av ärenden på en resa om du kan, snarare än att göra flera resor.

Bli vän med farthållare. För landsvägskörning är den idealiska marschfart 55 mph. Enligt Hybridcars.com, förlorar du cirka 1 mpg för varje mph över 50 mph. När du accelererar, göra det gradvis och smidigt, speciellt om du kommer från ett stillastående. Om du måste hoppa på motorvägen snabbt, bara stampa på gasen och gå. Den elektriska batteriet i bilen kommer att hjälpa motorn så att du använder mindre bensin.

Glide så mycket som möjligt. För att göra detta, ta bort foten från gaspedalen när du flyttar och så småningom börjar att trycka ner när du glider fram. Målet är att ha alla pilarna försvinner på din energi skärmen. För att maximera din mpg, försöka förutse stannar i god tid och glida naturligt in dem i stället för att stoppa abrupt.
Underhåll
p Det finns ett antal saker att tänka på som har att göra med underhållet av din Prius. Däcktrycket är oerhört viktigt för bränsleekonomi. Du bör alltid hålla dina däck vid rekommenderad maximal nivå. Kontrollera det maximala behandlingen däcktrycket på sidoväggarna. Var noga med att använda lågoktanbränsle eftersom högoktanig bränslen innehåller mindre energi. Se till att ändra dina vätskor regelbundet. Oljan ljus på Prius kommer på varje 5000 miles, och det är oftast den bästa indikatorn på när du behöver byta olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105346.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.