Typer av elektriska motorer som används i hybridbilar

Hybridbilar representerar den första populärt accepterade våg av förbättringar transporter teknik som syftar till en grönare framtid, och det är tack vare den avancerade tekniken för elektriska motorer som bilens konsumentvänliga egenskaper är tillgängliga till överkomliga priser. Hybrider, som har både en förbränningsmotor och en elmotor, lyckas kombinera sina två kraftverk för att uppnå stad körsträcka närmar sig 50 mpg och få stora motorvägen körsträcka som väl. Fakta

Elmotorer är konstruerade för att omvandla elektrisk energi till kinetisk energi, alltså utnyttja utbudet av elkraft att använda för mekaniska uppgifter. Det finns två typer av elektriska motorer - de som drivs med DC (likström), och de som körs på AC (växelström). Båda typerna är beroende av elektromagnetism för att skapa elektromagnetiska fält som interagerar med en annan magnet för att producera rörelse.
Typer av elmotorer

Hybrider är i allmänhet finns med AC-motorer, varav tre typer används - den permanenta magneten typ, tre-fas induktion typ och den flerfasiga (större än tre) induktionstyp. Varje typ har sina fördelar och nackdelar. Till exempel är permanentmagneten elmotorn perfekt för en serie hybrid som Prius, men kräver ett kylsystem som ger tyngd. En tre-fas elmotor kan vara luftkyld men kräver en mer komplex överföring. Den senaste utvecklingen av Chorus Meshcon multi-fas elmotor verkar ha löst det största problemet elektriska motorer som används i hybrider, särskilt deras oförmåga att erbjuda drift vid låga varvtal med högt vridmoment samtidigt som kapaciteten för höghastighetståg liksom. Addera ditt Funktion

elmotor i en hybridbil tjänar ett dubbelt syfte, det inte bara ger vridmoment för att driva hjulen, men när bilen bromsar , blir elmotorn en generator och laddar batterierna. Hybrider använder sina elmotorer i kombination med en förbränningsmotor (ICE) som laddar batterierna och dessutom är en del av drivlinan på bilen. Ofta hybridbil kommer att dra ström från både elektriska och ICE samtidigt, medan ibland ström av elmotorn enbart, vilket resulterar i en mycket tyst gång.
Fördelar

Den största fördelen härrör från hybrider är mycket hög gas körsträcka. Eftersom isen inte springa hela tiden och en del av den energi som går åt att flytta bilen är återerövras under bromsning, hybrider har bättre stad körsträcka än motorvägen körsträcka, i vissa fall närmar sig 50 mpg för stadskörning.

Betydelse

Hybridbilar sparar pengar: växling från att köra en Mazda 3 till en Toyota Prius kommer att spara $ 466 per år för förare som kör 12.000 miles per år till en kostnad av $ 2,50 per gallon, enligt gas körsträcka Impact Calculator på hybridcars.com. Men viktigare, hybridbilar är bra för miljön. I exemplet ovan, kommer att byta till en hybrid mildra 3,538 pounds av CO2-utsläpp per år. Koldioxid är erkänd som en växthusgas som bidrar till klimatförändringarna i världen nu upplever.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105336.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.