Problem med en Prius förarsätet

Toyota Prius är den första massmarknad bensin-elektriska hybrid bil att se kommersiell framgång i USA. Bilens design kombinerat bränsleeffektivitet med praktiska. Det anses vara en av de magiska kulor för att hjälpa avgifta amerikanska addiction till importerad olja. Om du äger en eller funderar på att köpa en, det finns vissa problem med förarsätet du bör vara medveten om. Brist på Seat Justeringar

En föga känd interiör ergonomiska problem har uppstått hos vissa Prius chaufförer. Avsaknaden av en höj-och sänkbar förarstol är en av de poster som plågar USA 2002 genom 2009 Prius. Sätet spåret tillåter inte utökat utbud av rörelse för förare väl över 6 meter hög. Förarsätet är bra för korta pendlar, men eftersom det inte erbjuder stärka stödet, var multi-state, multi-timmars-enheter för vissa förare inte bekväm.
Sikt Problem

Förare, som inte är den vanliga kroppslängd (5 fot, 8 inches) kan ha synliga problem när de är bakom ratten i en Prius. Korta förare kan inte höja sätet och detta kan göra de blinda fläckar på de nedre sidorna av fönstren ett problem. Och den sluttande huven kan utgöra en blind fläck i framför bilen.

Taller förarna inte kan sänka stolen till sina respektive optimala nivåer för bättre sikt. Och, återigen, för dessa förare, kommer den sluttande tak Prius störa visning omgivningen från de främre och bakre vindrutor. Dessutom, kan använda solskyddet blockera en lång förarens siktfält, eftersom hans huvud är närmare taket av bilen.
Car Writers 'yttrande

En Edmunds. com provkörning rapport för 2007 Prius nämnde tafatthet på förarplatsen i bilen. De bidragande faktorerna är förarsätet är inte justerbar i höjdled och rattstången inte teleskop. Totalt sett är det inre av bilen rymlig.
Förbättringar

2010 Toyota Prius reviderades. Den stora klagomål om föraren sittkomfort behandlades genom att lägga till en höjd justerbart förarsäte. Specifikt är ett sex-vägs makt förarsätet med ett justerbart nackstöd standard på alla Prius jag genom V. Svankstöd är standard på Prius IV och V, och bara kommer med ytor läder sittplatser. Svankstöd finns inte på Prius modeller I till III. Förarstolen färdas på en längre bana, vilket ger kortare och längre förare ett större utbud av justering
Slutsats

förarsätet är en av de mest kritiska saker att tänka på innan du flyttar bilen. Dålig sittställning kan leda till trötthet på långa resor och /eller resultera i en kollision eftersom föremål kan döljas i fordonets döda vinklar. Bristen på förarstolen resor kan lägga till dessa problem om föraren är mycket kort eller mycket lång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105365.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.