Gasdrivna bilar vs eldrivna bilar

Som biltillverkare och teknikutvecklare att fortsätta alternativa drivmedel för bilar, två typer av bilar som är på motsatta ändar av spektrumet är gasdrivna och eldrivna bilar. Dessa två typer av fordon använder väsentligt annorlunda teknik, och alla har sin egen uppsättning av fördelar och nackdelar. Historia

Elbilar är faktiskt inte något nyare än gasdrivna bilar. I själva verket, experimenterade tidigt auto pionjärer med båda typerna av strömkällor innan förbränningsmotorn fram som standard, och gas-eller dieseldrivna bilar blev normen runt om i världen. Elbilar har återuppstått under de senaste decennierna, tillsammans med gas-elektriska hybrider. Men gasdrivna bilar utgör fortfarande majoriteten av bilar på vägen. Addera Technology

Gas-och eldrivna bilar använder mycket olika teknik för att uppnå samma effekt. Gasdrivna bilar har en förbränningsmotor som komprimerar en blandning av bränsle och luft, tända den med ett tändstift för att producera en snabb serie av små explosioner. Dessa explosioner vända en vevaxel, som växellådans kugghjul konvertera till framåt för att driva bilen. En elbil innefattar en elektrisk motor, som genererar ett magnetfält för att stänga av vevaxeln. Det batteri som matar el till motorn är jämförbar med en gasdriven bilens bränsletank.
Miljökonsekvensbeskrivning

En av de viktigaste skillnaderna mellan gas - och eldrivna bilar är deras inverkan på miljön. Gasdrivna bilar använder bränsle som kommer från olja, kräver utvinning och förädling av råolja. Förutom de miljöskador som kommer från borrning, gasdrivna bilar producerar också skadliga koldioxidutsläpp som en biprodukt av förbränningen. Elbilar ger inga utsläpp direkt, men den ursprungliga källan till elektricitet kan, som i fallet med koleldade kraftverk. Ren kärnkraft, tidvatten eller solkraftverk kan ge rent bränsle för elbilar, vilket ger dem minsta miljöpåverkan.
Nackdelar

gasdrivna bilar har betydande miljöpåverkan nackdelar, elbilar är inte utan sina egna problem. För en sak, är en elbil sortiment begränsas av sin batterikapacitet. Battery-tekniken är mycket dyrare än traditionella gasdrivna drivlinor, vilket gör det opraktiskt att producera all-elbilar i stort antal. Några elbilar, så kallade utökad räckvidd fordon, använd en liten gasmotor för att ladda batterierna under körning, och därigenom förlänga intervallet till en mer acceptabel nivå.
Models
< p> De flesta av bilarna på vägarna i dag är gasdriven, med gas-elektriska hybrider växer i antal varje år. General Motors s EV1 var en helt elektrisk bil som debuterade på 1990-talet, men blev snart avbrytas. Chevy Volt är en nyare GM satsning på elektriska fordon produktion, men det är faktiskt en utökad räckvidd hybrid. Nissans helelektriska LEAF blev tillgänglig på en mycket begränsad omfattning under 2010. Andra elfordon kvar i utvecklingen eller experimentella faser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105395.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.