Ford Alternative Fuel Vehicles

Fords historia av innovation inom miljöbilar når tillbaka till starten 1903. Vid sekelskiftet 21-talet, hade Ford sålt mer än 90% av de miljöbilar i världen. Ford fortsätter att aggressivt forska fram nya teknologier för att fortsätta producera bilar som är bättre för vår miljö. Historia

Henry Ford, grundaren av Ford Motor Company, utformat en traktor som använde alkohol samt gas, men den här traktorn var aldrig kommersiellt produceras på grund av svårigheten att destillera alkohol. Han skapade också ett bränsle med hjälp av en blandning av en del spillolja och tre delar bensin som var populär i Detroit under den stora depressionen.
Typer

Ford producerar tre typer av alternativa fordon, inklusive hybrid, etanol och biodiesel. Dessutom är Ford forskar aktivt avancerad teknik som vätgasdrivna internt förbränningsmotorer, vätgasdrivna bränslecellsfordon och laddhybrider.
Fördelar

Alternativa fordon kan förbättra miljöprestanda och kan bidra till stabilisering av klimatet. I vissa fall kan de också ge ökad bränsleekonomi, vilket resulterar i lägre driftskostnader.
Storlek

I början av 2009 hade Ford nästan 47.000 Ford Escape Hybrid och Mercury Mariner Hybrid fordon i bruk. Worldwide, producerade Ford mer än 5 miljoner fordon som kan köras på etanolbränsle, en förnyelsebar resurs.
Fun Fakta

stadsjeepar i allmänhet inte anses miljövänligt, men i 2005 Ford introducerade Escape Hybrid, den första hybrid-elektriska SUV i världen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105282.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.