Om elbilar

Elbilar skiljer sig från sin gas-och diesel-användning motsvarigheter i att de använder en elmotor som drivs genom ett elektriskt batteri. Elbilar erbjuder flera fördelar jämfört med bränsle-baserade bilar, såsom minskade utsläpp, men också möta nackdelar. Historia

första elbilen uppfanns i början av 1800-talet av en skotsk forskare vid namn Robert Anderson. Men den popularitet och ryktbarhet av elbilen snabbt överträffas av fordon baserade på förbränningsmotorer med bensin eller diesel, inte elektricitet, att run.In slutet av 1990, hade elbilar en utbredd återuppvaknande när stora biltillverkarna såsom Honda, Nissan och Toyota rullade ut elektriska bilmodeller som svar på domstolsutslag i Kalifornien. Fallet var snabbt välte och de stora biltillverkare upphörde production.Since dess har mindre tillverkare arbetat på att göra elbilar kommersiellt tillgängliga. Allteftersom populariteten för delvis elbilar, så kallade hybridbilar, har stigit och nischade elbil biltillverkare har vuxit, har stora biltillverkarna såsom Nissan börjat arbeta på nya elbil prototyper igen.

Elbilar har en betydande plats i bilindustrins historia. Medan de flesta biltillverkare stoppade produktionen på elbilar tidigt, har några av de tekniker som finns i elbilar införlivats i huvudfåran, förbränningsmotor-baserade fordon. Exempel inkluderar startmotorer, vilka är elektriska. Elbil tekniken har också haft en inverkan på mindre fordon såsom golfbilar, som fortsätter att bygga på tidig elbil teknik. Elbil teknik hade också en viktig roll i utvecklingen av hybridbilar, som förenar traditionell motorer med elmotor idéer. Biltillverkare har avsatt betydande summor pengar och forskning för att skapa nya elbilar som uppfyller dagens konsumenters behov av mindre traditionellt bränsle-beroende transport.
Typer

alla elbilar drivs på liknande kärnteknologi, dessa elektriska fordon skiljer sig åt i hur de genererar sin makt. De kan delas in i två typer. Den underliggande skillnaden mellan de två typerna av elbilar är om de använder induktiv eller konduktiv laddning. Några elbilar ladda sina batterier genom egen plug-in teknik. Detta kräver att ta elbilen till en elbil tankstation, som General Motors Magne Charge stationer, eller Ford Motor s PosiCharge bränslepåfyllning stationer. Andra typer av elbilar är utrustade för att göra det möjligt för förarna att ta ut sin elbil batteri hemma via ett vanligt eluttag.
Geografi

Elbilar kan hittas i olika lokaler, men deras förekomst är begränsad till utvecklade, mestadels-västerländska nationer. Inom dessa länder, är inköp och användning av elbilar ofta starkt reglerad av regeringen för att skydda lokala biltillverkare, samt för att skydda elektriska bilförare som ofta verkar fordon som inte alltid resa med samma hastighet som vanliga bilar. Till exempel begränsar Kanadas regering användningen av elbilar till motorvägar Kanadas västligaste provins, British Columbia. Å andra sidan stöder Israels regering elbilar och lägger ett rikstäckande uppladdning nätverk för att stimulera israeliska förare att anta elfordon.
Överväganden

En av de dominerande orsakerna att förarna köper en elbil är av miljöskäl och ekonomiska syften. Elbilar ses ofta som mer miljövänliga på grund av deras nonreliance på gas eller diesel. Men kritiker påpekar att elbilar fortfarande måste få sin ström genom antingen eluttag hemma eller elektriska tankställen. Oavsett, fordonen är beroende av el genereras ofta genom förbränning av fossila bränslen, vilket är lika skadligt för miljön som petroleumprodukter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105267.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.