Om Toyota vätgasdrivna bilar

Toyota gör en stark insats för att främja sin teknik väte makt. Vätgasen bränslecellsbilar erbjuder företaget ge bilköparna ett konkurrenskraftigt alternativ till bensindrivna fordon. Toyotas bränslecelldrivna hybridfordon använder en on-board metanol reformator och väte-absorberande legering som tillåter lagring av ren vätgas. Historia

bränslecellsteknik resa började 1996 när Toyota visade världen sin första bränsle-cell prototyp. Toyotas forskare och utvecklare skapat ett system som kan lagra och sedan absorbera ren vätgas. År 1997 lade Toyota en ombord metanol reformator till sin bil, vilket banade väg ytterligare i ett försök att distansera bilen från den rådande powered bensinbilar. År 1999 gick General Motors Toyota i ett partnerskap för att kombinera resurser på att utveckla bilar som är miljövänliga, bland annat bränsleceller, el-och hybridfordon.
Överväganden

Den huvudsakliga idén bakom Toyotas bränslecelldrivna hybridfordon är nollutsläpp. Toyotas mål är att bygga vätgasdrivna fordon som är tillförlitlig, hållbar och prisvärd. Eftersom vätgas är en förnyelsebar resurs och fossila bränslen är inte, om Toyota är framgångsrika i att uppnå sitt mål, skulle bilarna bli standard under de närmaste decennierna.
Funktioner

Toyota har fem generationer av bränsleceller hybridfordon. Tester visar att dessa bilar kan få upp till 180 miles per gallon och 30 miles på vätgasdrivna bränsleceller av sig själv. Bränslecellen är 90 kilowatt och använder en elektrisk motor. Även om dessa bilar för närvarande inte har möjlighet att hastigheten eller accelerationen av high-end bensindrivna fordon, är gapet stängs småningom varje år.
Fördelar
< p> Att ha en stor population av bränslecellsfordon erbjuder många fördelar. Den mest genomgripande är att bilarna inte släpper ut koldioxid eller andra skadliga gaser i atmosfären. Med bilar skapar en minskad mängd växthusgaser, vissa forskare tror att eventuella effekter av den globala uppvärmningen som vi upplever kan saktas enormt eller ens börja vända. Dessa bilar kan så småningom bli populationer av sitt beroende av fossila bränslen.
Potential

Toyota har gått i spetsen för rörelsen för alternativa och miljövänliga fordon. Andra biltillverkare, särskilt amerikanska företag, snubblade över de stigande gaspriserna som inleddes 2002 och är med i tävlingen. När alla hoppar ombord, kommer utvecklingen av dessa nya och spännande hybridteknik växa exponentiellt. Snart våra bussar, lastbilar, flygplan och motorcyklar kan alla köras på hybrid bränslecellsteknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105265.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.