Vad är en Subaru Turbo Diesel boxermotor?

Infördes 2008, är Subaru turbo diesel boxermotor del av två modeller av Subaru personbilar. Detta var den första turbo dieselmotor i produktionen av Subaru. Betydelse

Dieselmotorer få högre gas körsträcka än bensinmotorer och är populära i Europa. Den Subaru turbo diesel Boxer kombinerar bränsleeffektivitet på cirka 50 miles per gallon med kraften hos en turbomotor för hastighet.
Typer

Legacy och Outback modeller av Subaru inkludera denna motor i deras 2008 personbilar.
Engineering

Flygplan använder motorer Boxer stil för sina platsbesparande egenskaper och prestanda. Denna typ av motor fungerar med kolvarna rör sig horisontellt för att ge flytande rörelse med mindre motor stressen i motsats till de flesta bilmotorer som har kolvar antingen driva upp och ned eller snett. Subaru ingenjörer såg behovet av att skapa en Boxer turbo diesel för att lägga till sin linje med dessa funktioner.
Storlek

En av de största prestationer med en turbo dieselmotor i en kompakt motorrummet inte offra effekt samtidigt som den extra styrka som krävs för en dieselmotor under en bensinmotor. Denna motor är mer än 2 inches kortare än Subaru fyrcylindrig bensinmotor. Ingenjörer erhöll utrymmesbesparingar genom att placera vevstaken asymmetriskt till vevaxeln, vilket är kortare.
Specifikationer

Detta 2-litersmotorn har en horisontell placering i motorn facket. Enligt Allyson Harwood av Motor Trend, ger motorn 140 hästkrafter och 235 ft-lbs. av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105068.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.