Typer av Diesel insprutningssystem

dieslar var några av de första motorerna för att få bränsleinsprutning. Även om många människor anser dieslar att vara lite mer än agrara Chuggers, innebär det faktum att de ofta är vana i industriella miljöer för timmar på slutet att kostnader och allmänna opinionen tar ett baksätet till effektivitet, hållbarhet och ekonomi. Spjällhus Injection

Gasspjällshus insprutning (TBI) är mycket lik förgasning, så lika, i själva verket var att många spjällhus injektionsenheter faktiskt anpassat från gas-förgasare. TBI skiljer sig från förgasning i att den använder en eller en uppsättning av nedåt-vänd injektorer att skjuta bränsle i motorn under tryck snarare än att låta den dras in genom motorns vakuum. TBI är ganska ovanligt på moderna dieselmotorer, främst eftersom det inte fungerar bra med turboladdning och eftersom det redan fanns bättre alternativ på scenen när det utvecklades. Addera Multipoint Injection

Vissa industriella dieselmotorer använder flerpunkts bränsleinsprutning (MPI) liknande den som används i de flesta bilar. MPI system använder en eller två bränslepumpar till foder bränsleinjektorer monterade i intaget hamnen i motorn. Den injektorer spraya bränsle in i motorns inloppsventiler genom inloppsporten. Denna design är ganska ovanligt på dieselmotorer, främst eftersom det har utvecklats efter den mekaniska direktinsprutning som används på de flesta dieslar och erbjuder ingen verklig fördel för kompressionständning.
Direct Injection

Direkt insprutning har använts på dieselmotorer sedan 1950-talet. Dessa system använder en kraftfull, positiv pumpdeplacement bränsle att pumpa diesel genom injektorer monterade direkt i cylindern. Dessa spridare sitter om var tändstiftet skulle vara på en gasmotor och fungerar bra med dieselmotorer, eftersom de kan introducera stora mängder bränsle in i förbränningsrummet precis när kolven når sin topp komprimering. Detta gör den förbränningshändelsen mycket snabbare, tystare och mer kraftfull än den annars skulle vara.

En intressant komponent som sätter direktinsprutning bortsett från andra typer är bränslepumpen. En direkt insprutningspumpen är nästan identisk i form och funktion till en liten fyrtaktsmotor, men passerar flytande dieselbränsle istället för luft och bränsle. Dessa "positiv förskjutning" pumpar utvecklar de mycket höga och stabila bränsletryck som behövs för att spruta in bränsle mot tryckkraften av en stigande kolven. Utan en kolvpump, skulle luften ovanpå stigande kolven övervinna bränsletrycket och kraft luft bakåt i bränsleledningen.
Common Rail

Common rail-insprutning (CRI) är en kombination av båda direktinsprutning och multi-port injektion. Liksom multi-port injektion, använder CRI en gemensam bränsleskenpassage (reservoar) för att mata flera bränslespridare, men dessa spridare är monterade inuti cylinderliknande direktinsprutning. Denna konstruktion ger ingenjörerna möjlighet att kontrollera mängden insprutat bränsle och bränsleinsprutningstidpunkt med en dator, en omöjlig bedrift för traditionell mekanisk direktinsprutning som förlitar sig enbart på injektor pump timing att reglera bränsleflödet. Hemligheten till CIU: s framgång är dess enda, kraftfull bränslepump, vilket kan trycksätta (mycket tjock) bränsle järnväg till mer än 23.000 pounds per kvadrattum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105083.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.