Egenskaper hos dieselbränsle

Dieselbränsle är en typ av bränsle som är i allmänhet dyrare än standardbränsle men är också tätare när det gäller energi. Det finns ett antal andra fördelar med att köra en diesel bil, men det finns också unika nackdelar såsom svårighet vid kallstarter och avgas lukt. Eftersom dieselmotorer har förbättrats över tid, har båda dessa egenskaper har minimerats. Tändmetod

dieselbränsle antänds utan tändstift. Standard bränsle, däremot, kräver tändstift för att antända.

Istället dieselbränsle använder tryck för att antändas. Ju mer du trycksätta luft, är det varmare det gets.This principen en dieselmotor fungerar på --- det trycksätter luft i en kammare sedan släpper diesel i denna kammare. Den resulterande höga temperaturen antänder diesel och skjuter turbinerna, som stänger av vevaxeln och driver fordonet.
Fördelar

Dieselbränsle är effektiv. Det skapar mer energi utan att bränna så mycket eller så varmt som gas. Resultatet är en bil som brinner diesel effektivt vid en låg temperatur --- en hel del makt, men inte mycket av acceleration. Detta är anledningen till diesel används främst i lastbilar, tåg och andra tunga bitar av maskiner.

Diesel är relativt låg temperatur i kombination med dess nödvändighet enkel motorkonstruktion (inga tändstift) resulterar i en motor som varar betydligt längre än en standard bensinmotor.
Nackdelar

dieseldrivna fordon är svårt att starta under vintermånaderna. Detta beror på att diesel är mer mottaglig för kyla än vanlig gas --- det förvandlas till en gelé som dess naturliga vaxer börjar att klumpa ihop.
P Det finns andra nackdelar som varierar baserat på den faktiska diesel leverantören. Till exempel är den Cetane ratiing viktigt. Ju högre den är, desto lättare diesel antänds. Om det är för lågt (<35) motorn kommer att ha svårt att starta.

Slutligen olika dieselbränslen har olika viskositet, eller hur väl det flyter. Ju mindre trögflytande, desto mer tid det tar att passera genom en motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105092.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.