Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger en egen Jon Båt Trailer

Jon båtar är väl kända för sin stabilitet och användbarhet för fiske och andjakt. Deras breda platt-bottnar och fyrkantiga fronter tillåter sportfiskare sitta högre upp i piedestal säten som ger ökad komfort och synlighet när de fiskar. Den breda platta botten och lätt kräver också mindre förslag att flyta, vilket gör dem extremt lätta att starta och re-trailer även utan en formell lansering ramp. Det förenklar också en jon båt projekt trailer byggnad. Saker du behöver
2-tums fyrkant galvaniserade stålrör
Square U-bultar för att montera slang, 6-inches lång, med nötter och cross-konsoler
1/2-tums diameter galvaniserade bultar stål, muttrar och låsbrickor.
Två tryckimpregnerat två och fyra träreglar, 8-meter lång
Hjul, nav och torsion gummi fjäderbelastad axel kit för liten båt trailer ca 5-meter bred
Klass 3 Hitch bollen mottagare för framför trailer
liten släpvagn LED-baserade belysning kit
galvaniserade stålband 3/16-inch tjockt med 1-tums wide
Lättare båttrailer vinsch
Visa fler instruktioner
ett släp uppradade på en Launch Site

mäta längden och bredden av Jon båt. Lägg fyra fot till längden från den bakre delen av motorn om den har ett på framsidan av fören handtaget. Detta kommer att vara släpets totala längd. Den odelade galvaniserat stål röret som innefattar stommen i släpvagnen måste vara denna längd.
2

Skär av två längder av förzinkat fyrkantsrör lika med bredden av axeln monteringsdynorna. Dessa kommer att innefatta de tvärbalkar som ställer släpets vikt på rörets axelfjäder fästen. De ska monteras ovanför centrum röret med förskjutna galvaniserade U-remmar. Den bakersta tvärbalken ska vara 2 meter från den bakre delen av vagnen, och de främre en 4 meter från den bakre delen av släpvagnen.
3

Klipp av två 2 1/2-foot längder av fyrkantsrör att stödja de två tvärbalkarna ovanför dem och fäst axelfjäder fästen under dem. Dessa två längder kommer att vara på samma nivå som i mitten balken och parallellt med den.
4

Borra hål i vänster och höger fyrkantiga tubsektionerna i varje ände på bultar till tvärbalkar och i mitten att skruva på axeln våren fästen. Bolt upp axelarrangemanget först, sedan tvärbalkar.
5

Fäst hela aggregatet till centrum trailer balken med två U-bultar per tvärbalk. Face U-bultarna med gängorna nedåt.
6

Montera de två tryck-behandlade dubbar till tvärbalkar med galvaniserad U-fästena så att de kan svänga något för att överensstämma med botten av båten . De bör vara placerade så att de är ca sex inches in från varje sida av Jon båt. Täck dem med alla väder mattan för att skydda båtens skrov finish och hjälpa den att glida lättare.
7

Montera naven till axlarna ihåg att packa nav och kullager med marint lagerfett. Trycksatta Hjulsidor är det bästa valet för lång livslängd. Montera hjulen och dra åt klackarna till specifikationen.
8

fästa släpets mottagaren hitch boll på framsidan av centrumstrålen per instruktioner. Också installera belysning kit per sina instruktioner, kör de långa trådarna men insidan av rören för att skydda dem. Också montera lottningen vinsch på en en-fotdel av fyrkantrör längst fram i båten. Installera en kort träbit med en matta lock för ett stopp vid fronten.
9

Installera krokar på ramen så att båten kan spännas ner ordentligt med webb fasthållare.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103541.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.