Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man använder en Pitman Arm Puller

En pitman arm är armen fäst vid axeln på botten av en styrväxel i en bil eller lastbil. Denna arm förbinder styrväxeln till styrlänkaget. Denna arm hålls till splinesaxeln av en stor mutter som måste tas bort för att göra det möjligt att ta pitman arm, men eftersom passformen är tight en pitman arm avdragare krävs för att ta bort armen från axeln. Saker du behöver
Sprint Remover Review Wrench
Tie rod end avdragare
Pitman Arm avdragare
Visa fler instruktioner
Hur tar man bort en Pitman arm

1

Använd en saxpinne remover eller par diagonala avbitare och ta bort sprinten i Dragstång änden i den yttre änden av Pitman arm.
2

Använd lämpligt storlek skiftnyckel och vrid Formstagsmutter stavände i moturs riktning för att ta bort den från Dragstång slut.
3

Ta parallellstaget änden från Pitman arm med en dragstång slut avdragare . Fork verktyg finns tillgängliga för detta ändamål finns men rekommenderas inte.
4

Ta bort muttern från rattstången änden med lämplig nyckel. Vrid muttern i moturs riktning för att ta bort det.
5

Lossa centrumskruven på Pitman arm avdragare tills tungorna på avdragaren kan införas mellan Pitman arm och styrväxeln. Center knoppen på slutet av dra skruv i urtaget i rattstången, sedan dra åt den drar skruven så mycket du kan. Dra åt dra skruven med en hand skiftnyckel tills Pitman arm dyker upp axeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102912.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.