Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

När man byter Absorbenter Truck Shock

Stötdämpare hjälpa dämpa vibrationer som orsakas av ytan vid körning. Precis som alla andra bildelar, måste chocker bytas eftersom de slits ner och börja att misslyckas. Om din bil inte absorberar gupp, om den ena sidan av fordonet hänger lägre, eller om bilen studsar flera gånger efter att ha gått över ett gupp, kan dina stötdämpare behöver bytas. Typer av stötdämpare

Stötdämpare kommer i en mängd olika storlekar, former, funktioner och interna vätskor. Livslängden för en stötdämpare beror på den vätska som används för att fylla cylindern, de typer av material som används för att göra höljet, och grovhet av körförhållandena. Den typ av körning att chocken är utsatt för är den viktigaste faktorn. De flesta allmänna körning skick chocker kommer att pågå cirka 40.000 miles men bör inspekteras varje 12.000 miles. Om du upptäcker en läcka från chocken, byt ut dem omedelbart. Vid byte av stötdämpare, byt ut dem i par (fram och bak).
Shock Byggande

Vissa tillverkare gör applikationsspecifika chocker som endast är avsedda att användas i en viss typ av miljö. Stötar byggda för road racing kommer inte att hålla upp i en Baja öken race. Se till att den chock du köper är avsedd för körning den ska användas för.

Annan faktor är materialet och vätskan som används för att konstruera chocken. Vissa störningar är tillverkade av lätt aluminium och andra av tung-gauge stål. Skillnaden är inte bara vikt men också prestanda. Racebilar tenderar att använda lättare chocker som inte har att hantera så mycket fjädringsväg, medan off-road lastbilar att använda tyngre stötar uppbyggda av tjocka stålhölje.

Sista komponenten i en stöt är vätskan. Två huvudsakliga fyllmedel används för att bygga chocker, olja och gas. Olja tenderar att pågå längre än gas, men attraktionen kvaliteten är inte så bra. Oljechockerna bör kontrolleras var 12.000 miles för läckor, punkteringar, och bucklor. Alla dessa kan påverka den chock och den gå sönder. Gas chocker kommer vanligtvis fyllas med kväve eller väte, och det enda tillförlitliga sättet att berätta om de läcker är att ta bort dem från fordonet och placera dem i vatten. Om du ser bubblor, de läcker och bör bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102354.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.