Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Coil Pack på en 2,5 Pontiac Motor

Pontiac använde 2,5 liters motorn i många olika bilar med början så tidigt som 1977. Motorn, känd som "Iron Duke" var en stout liten fyrcylindrig som blev bränsle sprutas in och började använda det som var känd som en DIS eller distributör-mindre Tändsystem 1983. Coil förpackningar ersatte distributören och sparkades av motorns ledning dator. Om du behöver byta ut en av dessa spole förpackningar, som de kallades, kan du få en ersättning på många bildelar butiker. Monterad på toppen av ventilkåpan, de är lätta att nå och ändra. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet och lägg det åt sidan. När som helst du arbetar på tändsystemet, måste du bryta strömmen till systemet bara för att vara på den säkra sidan.
2

Leta spolen förpackningar på motorn i din bil. På 2,5 liters motor, är de normalt monteras ovanpå ventilkåpan.
3

Lossa elkontakten från spolpaketet. Se till att lossa spärr på kontakten innan du försöker koppla bort det eller du kommer att skada kontakten.
4

Lossa tändkablarna från spolarna. Ta bort de fyra bultar från fästet med en sockel och lyft spolpaketet av motorn.
5

Installera den nya spolpaketet på motorn med hjälp av de fyra bultarna du bort tidigare. Dra dem till 40 tum-pounds med en momentnyckel.
6

Montera tändkablarna på spolen förpackningar. Se till att de sitter helt på den höga spänningen terminal spolpaketet. På den elektriska kontakten från motorns kabelstam till spolpaketet eller DIS-systemet
7

Plug. Var säker på att det låser sig i när du trycker på kontakten i.
8

Installera den negativa batterikabeln på batteriet terminal och dra åt bulten med en skiftnyckel. Provkör motorn för att kontrollera att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102277.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.