Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 351 Ford Motor

Ford 351 motor introducerades 1971 och används som en racing motor. Den för 351, som de flesta motorer, kan trimmas upp och justeras för att få bättre gas körsträcka. En titt genom historien kommer att visa att gaspriserna varierar, men för det mesta ökar stadigt. Lyckligtvis har de flesta av de åtgärder för att förbättra gas körsträcka på din 351 Ford är enkla och lätta att utföra utan en mekaniker. Instruktioner
1

Tänk fordon du kör. Undersök din bil eller lastbil för några objekt som inte används, och kan tas bort. Om du har skidhållare på toppen av din bil som du aldrig använder, ta bort dem.
2

Rengör och byta bränslefilter minst vart 30000 miles. Hålla bränsleledningarna ren kommer att hjälpa din 351 motor process bränslet mer effektivt och hålla dig från att behöva fylla på så ofta.
3

Sluta beskatta din 351 motor i onödan. Detta innebär inte skynda inte upp och sakta ner om du inte behöver. Överskrid inte hastighetsgränsen bara för att fastna bakom en långsamgående fordon.
4

inte överstiga 55 km /h om du kan undvika det. Din 351 motor förbrukar mer gas om du kör över 70 mph.
5

Använd rätt motorolja. Den 1970-modellen av 351 efterlyser 10W30 på vintern och på sommaren. Beroende på året för din 351 motor, kommer kombinationen varierar. Kontrollera instruktionsboken för att vara säker. Rätt motorolja kan spara gas.
6

Ändra ditt luftfilter minst var 50.000 miles. Att hålla luftflödet i din motor ren kan hjälpa motorn löpa smidigt och minska mängden arbete motorn måste göra.
7

Kontrollera skicket på ditt tändstift varje halvår för eventuella tecken på korrosion . Om du märker att tändstiften är korroderade eller rostiga, ändra dem omedelbart. Eftersom dina tändstift är vad antänds bränslet för att hålla motorn igång, måste de köras effektivt för att dämpa din bränsleförbrukning. Förvara däcken ordentligt pumpade
8

. Kontrollera insidan etiketten på dörren till ditt fordon för den rekommenderade mängden av lufttrycket.
9

Håll fönstren stängda. Att göra detta kommer att minska mängden av luftmotståndet på bilen som sänker bränsle som behövs för att flytta din bil eller lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102631.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.