Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa de punkter på en Ford 390

Från starten 1961 hade Fords 390 kubik-tums, big-block motor en uppsättning antändningspunkter nedanför fördelarlocket. När spindeln i centrum av fördelaren varv, öppnas en kam vid botten av spindeln och stänger punkterna. Avståndet mellan spetsarna på vilka frågor som är sin extrema öppet läge kallas gapet. Med tiden tenderar gapet att falla ur justering och fordonets ägare skall regelbundet justera 390 s punkter, som i allmänhet tar bara några minuter. Saker du behöver
Standard skruvmejsel
Bladmått
Visa fler instruktioner
1

Lossa de två clipsen som håller fast fördelarlocket till distributören. Ta av locket genom att bända klippen från locket med en skruvmejsel.
2

Lyft rotorn arm av återförsäljarens spindeln. Spindeln är den vertikala metallstången i centrum av fördelaren. Rotorn är den plast bit som har en metallspets. Rotorn armen ligger på toppen av spindeln.
3

Lossa de två plåtskruvar som håller fast punkter aggregatet till botten av det inre av fördelaren.

4

Rotera distributörens spindeln tills kammen montering på botten av spindeln öppnar punkter. Kammen montering ligger vid foten av spindeln och liknar en stor mutter som annars skulle säkra en bult.
5

Sätt ett bladmått av rätt tjocklek mellan spetsarna av punkter. Använd en 0,017-tums (0,43 mm) spårvidden om justering av punkterna på standard 390 eller 0,021 tum (0,53 mm) spårvidden om justering av punkterna på den högpresterande 390 från 1969.
6

Justera poäng till sin rätt inställning genom att flytta ner på varje punkt monteringslinje med en skruvmejsel. Aggregatet är rätt inställd när bladmåttet passar tätt mellan punkterna.
7

Dra åt de två plåtskruvar som håller samlingsplatser till botten av distributören.
8

Tryck rotorarmen på distributörens spindeln. på distributören
9

Sänk fördelarlocket och tryck på locket två clips på locket för att säkra det på plats.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102172.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.