Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter i en Chevy S10

Bränslefiltret på en Chevy S10 är lätt att byta. Syftet med bränslefiltret är att fånga sediment från att komma in i motorn. Bränslet lämnar bensintanken och går in i bränslefiltret. De sedan filtrera fällor sedimenten och frigör bränslet tillbaka till bränsleledningen. Bränslet linje bär sedan det rena bränsle till motorn. Du kan byta ut bränslefiltret på Chevy S10 själv i ca 30 minuter eller så. Saker du behöver
9/16 nyckel
Catch pan
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket från bensintanken att avlasta trycket från bränslefiltret.
2

Leta bränslefiltret under hytten på lastbilen på förarsidan. Bränslefiltret kommer att vara i en runda fästet under förarsidan insidan av ramen järnväg.
3

Sätt fångsten pan under bränslefiltret att fånga mycket bränsle.

4

bort bränsleledningen med plastklämman genom att klämma chefen plastklämman och dra linjen bakåt samtidigt. Läppen av plasten klämman är låst på bränslefiltret. När du pressa huvudet av plastklämman, släpper det läppen och låter dig dra bränsleledningen tillbaka från bränslefiltret.
5

Ta den andra bränsleledningen med en 9/16 nyckel. Sätt nyckeln på huvudet av bränsleledningen och vrid det moturs och ta bort bränsleledningen.
6

Skjut bränslefiltret ur den runda fästet. Den Chevy S10 har en rund hållare som håller bränslefiltret på plats. Släng bränslefiltret i dropplådan.
7

Skjut det nya bränslefiltret i den runda hållaren.
8

Tryck bränsleledningen med plastklämman på bränsle filtrera röret. Tryck bränsleledningen direkt på röret tills plastklämman låses på plats. Du kommer att känna plastklämman när den låser på röret. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningen för att se till att den är låst på.
9

Skruva den andra bränsleledningen på bränslefiltret och dra åt den med 9/16 nyckel.

10

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken.
11

Vrid tändningsnyckeln på och av tre gånger för att prima bränslefiltret. Sedan starta motorn.
12

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar att se till att de inte läcker. Sedan stänga av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102349.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.