Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett tändstift i en 2005 Toyota Tundra

Du borde byta tändstift på din 2005 Toyota Tundra var 60.000 miles. Tändstiftet ger en gnista för bränslet att brinna inuti cylindern i motorn. Fouled tändstift så småningom kommer att misslyckas och lämna dig strandsatta. De första symptomen på slitna tändstift svårstartad, dålig bränsleekonomi och motorns värme. Din Toyota Tundra har sex tändstift. Byta dessa pluggar själv kommer att spara pengar. Saker du behöver
Ratchet
Tändstiftshylsa
Tändstift
gap verktyg antikärvningsmedel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och låt motorn svalna. Släpp huven spaken inifrån hytten och öppna huven.
2

Leta tändkablarna på motorn. Tändstiften sitter under tändkablarna på motorblocket.
3

Ta en tändkabeln åt gången genom att ta tag i boot tändstiftet och dra bort tändstiftet med din hand. Bagageutrymmet är den del av kabeln som ansluts till tändstiftet.
4

Ta bort tändstiftet med en spärr och tändstift socket. Vrid tändstiftet i moturs riktning för att ta bort.
5

Ställ gapet av nya tändstift med ett gap verktyg. Det är viktigt att ställa in rätt lucka på nytt tändstift. Toyota rekommenderar att dess direkta kontakten ersättning gnista, en Denso K20R-U, som har gapet redan inställd. Om du köpt ett annat märke från en Biltema, kontakta butiken för lämplig lucka.
6

Applicera en liten mängd antikärvningsmedel till den nya tändstiftet och sätt i kontakten i tändstiftet väl. Trä tändstiftet i för hand i en medurs riktning. Dra åt med en momentnyckel och en tändstiftshylsor.
7

Torka en liten mängd dielektriskt fett på toppen av tändstiftet. Fäst tändkabeln till toppen av tändstiftet. Bekräfta kabeln är korrekt ansluten till spetsen av pluggen genom att applicera ett litet tryck, dra uppåt. Tråden ska inte lossna.
8

Upprepa denna process med de återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102419.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.