Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Grand Cherokee

Varje fordon på vägen kräver grundläggande underhåll för att hålla den i bra körbart skick. De flesta mekaniker kommer att rekommendera en låt upp var 30.000 miles eller 24 månader, beroende på vilket som inträffar först. Spara ett öre var du kan alltid välkomna. Att lära sig att göra en tune-up på din Jeep Grand Cherokee är det perfekta sättet att börja utföra rutinunderhåll själv. Inte nog med att du lär en ny färdighet, men du sparar dig själv både tid och pengar. Saker du behöver
skiftnyckel
Ratchet med hylsor
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Distributör mössa och ledningar
Motorolja (minst 5 qts.) Katalog Oljefilter
Oljefilternyckel
Motorolja badkar eller återvinning container
Luftfilter
tändstift (en för varje cylinder) katalog tändstiftsnyckel
Stålborste
Däck air- tryckmätare
Clean butik handdukar
Visa fler instruktioner
1

höja och stödja huven fordonets front med stödpinne. Inspektera motorn bälten, kolla efter sprickor och frays. Också besiktiga fordonet vätskor såsom motorns kylvätska, bromsvätska, servostyrning vätska (i förekommande fall), transmissionsolja och spolarvätska. Inspektera fordonsdäck och kolla lufttrycket i däcken med en luft-tryckmätare. Byt remmar och vätskor som behövs och sätta upp däcken till rätt lufttryck vid behov.
2

med en nyckel, först ta bort den negativa (svarta) batterikabeln från batteriet, sedan upprepa med den positiva (röd) batterikabeln. Inspektera kablar för frays och skräp. Borsta och rengör båda batteriets kabelskorna och batteripolerna kabel med hjälp av stålborste. Har batterisyra korrosion inte kan lossna, hälla lite Coca-Cola på det kommer att lossna den. Addera 3

Placera motorolja behållaren under fordonet, sedan krypa under bilen. Lokalisera motorns oljeavtappningsplugg i botten av oljetråget. Placera behållaren under avtappningspluggen, något framåt för att fånga oljan som rinner ut i början. Använda spärrnyckel och rätt uttag, snabbt ta bort avtappningspluggen och låt all motorolja för att tömma in i behållaren och sätt tillbaka pluggen. Ta bort oljefiltret med oljefilternyckel och ersätta det med ett nytt oljefilter. Skjut fyllda oljebehållaren underifrån bilen och sedan krypa ut själv. Öppna motorolja påfyllningslocket, placera vätskan tratten inuti exponerade hålet och häll 4 qt. av olja inuti. Byt motorns lock olja fyllning. Kontrollera motoroljan och lägga till fler om det behövs när du har slutfört tune-up.
4

hjälp av en platt skruvmejsel, lossna och ta bort klämmorna omger luftfiltret plattan. Lyft den övre delen av luftfiltret plattan och ställ den åt sidan. Lyft och ta bort det gamla luftfiltret och torka insidan av luftfilterhuset ren, med en butik handduk. Placera det nya luftfiltret i huset och kontrollera att den passar ordentligt. Byt ut luftfiltret plattan och knäppa klipp på plats.
5

bort tändkablarna från topparna av tändstift. Dra från boot vid änden av tråden, inte från själva tråden. Se till att märka eller markera varje tråd så att de inte blandas ihop. Använda tändstiftsnyckel, ta bort varje tändstift genom att vrida moturs. Försiktigt ersätta de nya tändstift i socklarna. Vrid lätt för hand medsols för att kontrollera tändstiftet på ett korrekt sätt gängas in i cylindern. Använd tändstiftsnyckel till slut dra åt tändstiften.
6

Lossa fördelarlocket fästskruvar (de är monterade och inte komma ut), med hjälp av en skruvmejsel. Dra fördelarlocket upp, lämnar tändstiftet kablar anslutna, och ställ in den en aning åt sidan efter en visuell inspektion. Inspektera insidan av distributören genom att kontrollera för sprickor och korrosion på rotorn. Avlägsna tändstift kablar, en i taget, genom att de dras rakt ut. Var noga med att inte blanda ihop trådarna och ersätta dem i exakt samma ordning. Nu kan du byta ut den andra änden till motsvarande tändstiftet. Sätt tillbaka fördelarlocket och dra åt skruvarna med en skruvmejsel.
7

Sätt tillbaka och dra åt den negativa (svarta) batteri kabeln till rätt inlägg med en skiftnyckel, sedan den positiva (röda) kabeln. Lägre och ordentligt stänga fordonets huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102446.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.