Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

1977 Ford 351 Distributör Specifikationer

Från mitten av 1970-talet fram till början av 1980-talet, var 351m en av Fords mest populära små-block motorer och fick beröm för sin förmåga att producera stora mängder av vridmoment, speciellt på låga varvtal. Det var av denna anledning som Ford använde motorn under hela sin lastbil linje. Som med alla Fords bensinmotorer, var 351m distributör huvudkomponenten i tändsystemet. Distributören presenterade en grundkonstruktion som var ganska tålig, men dess komponenter kan bära. Det bästa sättet att avgöra om distributören kräver uppmärksamhet är att jämföra dess prestanda med fabriken specifikationer. Centrifugal Advance

centrifugal förväg startar på mellan 0 och 3 grader vid 500 rpm. Centrifugal förväg hänvisar till den punkt där distributören roterar då motorns varvtal ökar. Syftet med centrifugal förväg är att säkerställa att distributören dirigerar gnista till varje tändstift i tid för att kompensera för motorns ökad hastighet. Addera Intermediate Advance

Mellanprodukten förskott når mellan 4,5 grader och 6,25 grader vid 650 rpm, och mellan 6,5 och 8,25 grader vid 1.500 rpm. Omedelbar förskottet avser mittpunkten av återförsäljarens rotation på grund av centrifugal förväg.
Full Advance

Distributören bör vara fullt avancerade på 11,5 grader och vid 2500 rpm. Full förskottet avser den maximala mängden distributör rotation orsakas av centrifugal förväg.
Vacuum Advance

Utgångspunkten vid vilken vakuum förskott kolven öppnar är 5 inches av vakuum. Förskottet är 13.25 grader vid 15 inches av vakuum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102156.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.