Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

2-Stroke förgasarbestyckning Secrets

Sugmotorer 2-takts motorer använder en förgasare för att leverera en blandning av luft och bränsle i motorn. Processen att bestyckningen, eller trimning, justerar en förgasare förhållandet luft blandas med bränsle. Att få blandningen rätt kan bidra till att förbättra bränsleekonomin och ger en ökad hastighet. Det kan också göra din motor att fungera smidigare. Förberedelse

Innan trimma din förgasare vara säker resten av din motor komponenter är i fullgott skick. Bland annat kontrollera att tändstiften fungerar korrekt, är luftfiltret rent och topplockspackning är inte blåst. Det finns inte mycket mening med att gå till alla problem för bestyckningen din förgasare om din motor inte är i gott skick.
Plats och Klimat

Vad kan vara en stora tuning setup för dig kan vara värdelösa för någon som bor i en annan del av landet. Höjd och luftfuktighet är en viktig faktor, eftersom de direkt påverkar mängden luft för motorn. Den högre över havet man bor desto mindre luft kommer in i förgasaren, och strålarna bör justeras i enlighet därmed. Likaså en motor som trimmats för att köra perfekt på sommaren kan köra hemskt under kallare, vintermånaderna. När du har förgasaren trimmad till perfektion ihåg att någon gång i framtiden kommer du att behöva justera den enligt de lokala förhållandena.
Jets

Förgasaren innehåller en pilot jet, en nål jet och ett huvudmunstycke med varje stråle som arbetar vid olika motorvarvtal, även om de överlappar varandras sortiment. Piloten jet används när motorn går på tomgång tills gasspjället är ca 1/4 öppet. Nålen jet är från 1/4 gas upp till 3/4 av gaspådrag. Över 3/4 gas och huvudmunstycket kommer till användning. Kontrollera lager specifikationen för varje stråle och köpa tre strålar som är större och tre strålar som är mindre än varje typ. Du har nu sex nya storlekar för varje jets och kan justera förgasaren över detta intervall.
Blandningsförhållande

ideala förhållandet mellan luft och bränsle blandningen är 12,5-1, innebär detta att det är 12,5 gånger mer luft för varje del av bränslet. Öka storleken på strålarna kräver att du också öka mängden bränsle som kommer in i förgasaren. Att hålla blandningen så nära som möjligt till detta förhållande gör att du kan få den bästa tuning setup för din förgasare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102537.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.