Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Korrekt Ignition Timing

Rätt tändningen för en bil beror på flera faktorer, till exempel bilens vikt, utväxling, kompressionsförhållande, cam profil och timing, och det allmänna tillståndet för motorn. Yttre faktorer, såsom höjd och klimat, har också en effekt på rätt timing som gör körvanor av bilens ägare. På sena-modell bilar, styr en dator tändinställningen, men ägaren av ett äldre fordon kommer att behöva ställa in tiden manuellt. Saker du behöver
Fordonsspecifika verkstadshandbok
Timing ljus
Distributör skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut elkablarna av ett stroboskop till fordonets batteri. Kläm fast pick-up klämma för stroboskop till antalet en plug tråd som identifieras i en verkstadshandbok som är specifik för din bil. Koppla ur och anslut eventuella vakuumledningar som kommer in på distributören.
2

Starta motorn och peka tidpunkten ljus i harmonisk balansaxel på framsidan av motorn. Läs inställningsmärkena på balansaxel och motsvarande märken på motorblocket för att bestämma timing vid tomgång. Jämför resultatet till fabriken specifikationer som noteras i verkstadshandbok. Använd en distributör skiftnyckel för att lossa distributören nedhållande klämma och vrid fördelaren något för att mata fram eller retardera timingen, efter behov, för att möta fabriken specifikationen. Dra åt bulten distributören klämman. Koppla ur och ta bort stroboskop. Återanslut vakuumledningarna till distributören.
3

Fyll tanken med den lägsta graden av bensin som inte orsakar "pinga" eller detonation på fabriksinställningarna. Använda ett högre oktantal än vad som behövs för motorns kompressionsförhållande faktiskt minskar ström, så använd inte 93-oktan gas om din motor inte pinga på 89-oktanig gas vid fabriksinställningarna.
4

Lossa distributör nedhållande klämma och vrid fördelaren en till två grader för att avancera tidpunkten. Kör bilen och lyssna efter pinga. Advance tändinställningen stegvis tills du stöter lätt detonation under belastning. Tillbaka tidpunkten utanför bara till den grad att du stöter på någon detonation under normala körförhållanden.
5

Kontrollera den nya punkten timing set med stroboskop och anteckna inställningen i servicehandboken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102572.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.