Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser koder på bildäck

Användbar information för konsumenterna är tillgänglig från koden stämplat på sidan av ett bildäck. Förstå koden och veta hur man läser det kan hjälpa att bestämma generella säkerhetsaspekter, tillverkningsdatum och många fler detaljer. Formatet av koden är universell, så oavsett däcktillverkaren kommer de tre raderna av koden läst samma. Instruktioner
Instruktioner
1

Bestäm storlek, belastningsindex och hastighetsklass för däcket genom att titta på den översta raden av siffror. Detta är viktigt för ersättningsändamål. Koden anger storlek och typ av däck, belastningsindex, eller maxvikt däcket kan bära, och maximal hållbar hastighet däcket klarar.

Exempelvis kan koden P185/75R14 82s brytas ner att läsa: P: passagerare tire185: bredd i millimeters75: förhållandet sidovägg höjd och bredd (antal är en procentsats) R: radialdäck construction14: hjuldiameter i inches82: belastningsindex (en 82 belastningsindex korrelerar till 1,047 pounds) s: hastigheter (ett "s" speed rating korrelerar till 112 mph)
2

Kontrollera mönsterdjupsmarkeringar rating, dragkraft och temperaturgränser. Den andra raden av siffror är en kod som utvecklats av Department of Transportation (DOT) att gradera däckkvaliteten. De kodsignalerna slitbanan slitage och förväntningar grepp för att stoppa på våt trottoar, och temperaturen poäng motstånd

exempelvis en temperatur koden mönsterdjupsmarkeringar 360 Traction A kan brytas ner för att läsa:.

mönsterdjupsmarkeringar 360: a rating av däck hållbarhet jämfört mot ett referensnummer 100. En mönsterdjupsmarkeringar rating på 360 betyder slitbanan på det här däcket bör pågå 3,6 gånger längre än däcket testas av DOT

Traction A:. Mäter däckens våt-stopping förmåga på en rak vägsträcka. Betyg allt från AA (bäst) till C (värst) katalog

Temperatur A:. Mäter hur väl ett däck kan skingra effekterna av värmeutveckling som påverkar dess förmåga att köra i höga hastigheter. Betyg varierar från A (bäst) till C (värst).
3

Bestäm det maximala däcktrycket. Numret anger den maximala säkra lufttrycket i däcken kan hantera. En sak att komma ihåg med detta nummer är att de flesta däcktillverkare rekommenderar dig att inte blåsa upp däcket till detta maximala antal. Tillverkarna omfatta rekommendationer ägare manuell information.

Exempelvis kan koden maxtryck 40 psi brytas ner för att läsa högst 40 pounds av lufttryck per kvadrattum.
4

Spela däckets tillverkningsdatum. Alla däck tillverkade efter år 2000 måste innehålla veckan och tillverkningsår på däcksidan. DOT initialer och identifikationsnummer föregå denna information.For exempel kan koden DOT U2LL LMLR 4208 brytas ner för att läsa:

DOT U2LL LMLR: information till DOT använder endast

42: tillverkat under den 42 veckan av året

08: tillverkat under 2008 Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101128.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.