Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När ska ha däck Balanserad

En balanserad däck refererar till en som vänder sig smidigt och jämnt runt axeln, och med fyra av dem kommer att förlänga livslängden på ditt fordon. Däck är oftast balanserad när nya köps, men hur ofta bör de balanseras efter det? Varför Balansering är viktigt

En obalanserad däck effekter negativt attraktionen av alla fordon, vilket orsakar vibrationer och, så småningom, skador på fordonets fjädringskomponenter. Enligt däck-uppgifter-world.com, visar ett däck mer än 14.000 gånger på en genomsnittlig en timmes bilresa, vilket innebär att en bil med obalanserade däck måste klara minst 14.000 vibrationer för varje 60 minuters körning --- som kan utvecklas till ett större problem senare.
Rutin Balancing

flesta människor har sina däck roteras på en regelbunden basis, och detta är en bra tid att ha din mekaniker balansera dem, samt, som varje jättegryta du träffar eller bromsa du gned sig mot kan ha knackat dem off-center. Enligt canadiandriver.com, kan även en punktering kräver balansering efter den har reparerats.
När vill kontrollera dem

Du bör ha dina däck kontrolleras för att säkerställa att de är balanserade helst din bil är inblandad i en olycka, hoppar en trottoarkant eller träffar ett gupp, hål eller andra föremål som kan böja fälgen. Även en liten böj på en fälg, till exempel ett par ark tjockt, kan kännas på släta vägar. Detta betyder att däcket vibrerar även när du inte kan känna det och, i sin tur, är sannolikt orsakar skador på ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101017.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.