Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en punktering Motorcykel Tube

Motorcykeldäck ofta har en innerslang i däcket, som håller luften och håller däcket uppblåst. Reparationer innerslang är enkel och okomplicerad, du måste köpa en patch-reparationssats från en motorcykel eller cykel återförsäljare. Om hålet i röret är mycket stor eller har många hål, eller om hålet är på rörets sömmen, kanske du inte kan reparera den, köpa en ny slang. om så är fallet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Tire skedar eller spakar
hink vatten
Patch reparationssats
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
Wheel Removal

1

Lyft cykeln från marken och stödja dess vikt jämnt. Du måste ha trygga och säkra tillgång till hjulet du arbetar på utan cykeln falla.
2

Lossa muttrarna som håller fast hjulet på framgaffeln med en socket set, och koppla bort broms-och övriga beståndsdelar, skjut sedan hjulet ur gaffeln. Om du arbetar på bakhjulet, lossa muttrarna som håller fast hjulet till swing arm, koppla ur bromsen och andra delar komponenten, inklusive kedjan, och sedan dra ut hjulet.
3

Lägg hjulet på en bänk eller liknande plan yta.
däck och innerring borttagning
4

helt tömma däcket.
5

Placera ett däck sked eller liknande spaken under en del av däckets fälg. Sakta lyft spaken uppåt så pärlan av däcket syns. Placera en andra spak några inches bort och lyft pärlan över kanten. Ta den första spaken och lyft pärlan över däcket lite mer. Skjut fingrarna under däcket och dra denna sida av däcket över kanten hela vägen runt.
6

Ta ventilen på däcket där det sticker upp kanten och dra ut och bort från hjulet. Fortsätt att dra ut slangen från hjulet tills det är helt avlägsnas Addera Fastställande hålet
7

Pumpa upp slangen,. Ni kanske kan se hålet direkt, eller känner där luften strömmar ut. Om inte, lägg röret i en hink med vatten och titta på bubblorna.
8

Töm inre röret, och torka den med hushållspapper. Buff området runt hålet åtminstone lika stor som plåstret med sandpapper eller metallskrapa medföljer patch kit.
9

Limmet appliceras, ingår också i satsen på det polerade området. Låt limmet torka, såsom beskrivits i det kit instruktioner. Skala backade bort plåstret och tryck fast den ordentligt på den limmade området. Rör inte den självhäftande sidan av plåstret då detta kan äventyra limmet effektivitet. Håll plåstret på röret i några sekunder.
Innerslang, Däck och hjul ersätter
10

Skjut däcket åt sidan och kontrollera insidan av hjulet med din fingertoppar för något som kan skada röret. Gör samma sak på insidan av däcket, och se även till att oavsett punkteras röret är inte längre där.
11

Pumpa upp slangen med en liten mängd luft. Stå hjulet upp och driva ventilen genom hålet i ratten ungefär halvvägs. Sätt sedan in slangen helt i däcket. Ner hjulet och glida en del av däckfoten under kanten. Skjut pärlan under kanten hela vägen runt däcket med tummarna och fingertoppar. Du kommer att behöva använda mer kraft när du kommer till de sista inches. Försök att låta bli att använda spaken, då detta kan skada röret.
12

Stå upp däcket. Ta tag i ventilen och flytta den från sida till sida för att se till att den sitter ordentligt, det ska peka rakt ut ur hålet och känna obegränsad
13

tillbaka hjulet på cykeln och säkra. bromsar och andra komponenter. Pumpa däcket till rekommenderat tryck och sedan sänka cykeln till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101972.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.