Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar Goodyear Tires

Goodyear Däck är en av de största däckmärken på marknaden, med modeller som passar nästan alla fordon. Installera en Goodyear däck kan vara en utmaning eftersom däcken måste monteras och balanseras ordentligt för att säkerställa att de är säkra på vägen. Om det görs på fel, kan bilen vara i fara eller, åtminstone, ha en obekväm skaka när den träffar motorvägen. Trots dessa utmaningar kan däcken monteras i hemmet av personer med viss kompetens i ämnet. Saker du behöver
ventilspindlarna
Spray smörjmedel
Momentnyckel
Montering maskin
Balansera maskin
Visa fler instruktioner
1

Inspektera muttrarna. Du vill att dina muttrarna trådar för att se nya och inte slitna, så de kommer att arbeta effektivt och säkert. Om dina muttrarna ser slitna eller nedsuttna, bör du byta ut dem.
2

Installera ventilskaftet på dina däck genom att sätta lite glidmedel på den och skjuta den genom ventilskaftet hålet.

3

Använd ett däck montering maskin för att sätta däcken på fälgen. Följ tillverkarens anvisningar. Om du inte har ett däck montering maskin du kan ta dem till en bil affär att ha dem monterade. Du behöver också ha dina däck balanserad. Du kan göra det här hemma med ett hjul balansering maskin, men det görs oftast i en bil affär av tekniker. Goodyear Tires rekommenderar att du har dina hjul monterade och balanserade professionellt.
4

Kontrollera skivbromscaliper clearance att inget skaver när bilen är i rörelse. Leta efter en tre-millimeters utrymme runt bromsok och hjul och fälg.
5

Dra åt alla muttrarna. Bilens tillverkare kommer att ha ett visst vridmoment, vanligen mellan 70 och 80. Se din manual för rekommendationer. Det är en god idé att kontrollera igen muttrarna efter att du har kört ungefär 50 miles för att säkerställa att de är fortfarande tight.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101899.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.