Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter hjulbultar

Det finns sju mätningar att tänka på när man försöker mäta hjulbultar på din bil. Importen använder metriska mått, medan inhemska bilar kan innehålla standardmåttenheter bultar eller metriska. Även mätning hjulbultarna skulle verka som en relativt enkel uppgift, om det inte görs på rätt sätt, kan farliga förhållanden uppstå. Eftersom metriska och standard mått är något liknande, är det lätt att applicera fel storlek tappmuttem till hjulbult när du använder en inverkan pistol. Resultatet skulle bli avskalade trådar som skulle göra bort muttern svårt eller skulle förhindra att muttern ordentligt fästa till hjulbult. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Lug nut skiftnyckel
Bultmönster mätare
Mäta Bolt tejp Mössor och mutter spårvidd (metriska och standard) katalog Gängstigning spårvidd ( metriska och standard) katalog Hjulbult vridmoment specifikationer guide
Momentnyckel och lämplig hylsa
Visa fler instruktioner
1

Använd tappmuttem skiftnyckel för att lossa muttrarna på ett däck av fordonet. Den första mätningen att tänka på hjulskruven är tappmuttem diameter storlek. De flesta import använder en 19 mm eller en 21 mm lug nut. Inhemska bilar får använda 3/4-tums eller 11/16-inch. Lätta lastbilar och stadsjeepar kan innehålla 22 mm eller 7/8-inch hjulmuttrarna. Lyft fjärdedel av fordonet med domkraft och sedan stödja den på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
2

Använd hjulet spårvidd bultmönster för att bestämma storleken på fälgen i jämförelse med hjulbultarna. Denna mätning är viktigt när man köper fälgar. Den bultmönster av den nya fälgen måste matcha bultmönster av fordonet för att passa ordentligt. Eftersom fordon har fyra, fem, sex, sju, åtta eller till och med 10 hjulbultar och muttrar. Antalet hjulbultar skulle införlivas med måttet mellan motstående bulthål. Vid udda bulthål - oftast fem - mäter mitten av den övre bulthålet till mitten av den tredje i inches skulle bestämma mätningen
3

Mät. längden av skruvskaftet med ett måttband. Längden på hjulbulten är viktig eftersom den måste vara tillräckligt lång för att nå genom fälgen och sedan säkras med tappmuttem ordentligt. Medan OEM fälgar och hjulbultar är korrekt mäts för att matcha varandra, byta fälgar eller byta en hjulbult kan äventyra längd och effektivitet avsedd för parning av muttern på bulten. Tänk på att hjulet bulten trycks in i navet fläns och tjocklek navflänsen måste tillämpas på hjulbult mätningen.
4

Placera bulten diameter spårvidd över en av bultarna . Eftersom metriska och standard storlekar kan byta något, se till att välja mellan de två för korrekt diagnos av bulten diameter mätningen. Vissa hjulbultar diametrar gör att du kan placera det metriska och standard storlek spårvidd över bulten. Man kommer att passa mer löst än den andra. Ju snävare passning av bulten mätare kommer att bestämma den korrekta tillämpningen. Andra hjulbultar kommer inte att tillåta både metriska och standard storlek mätare att fästa på dem, vilket tar gissa räkna ut om det är standard eller metriska.
5

Lägg tråden Stigningsindikator spår i gängorna av en hjulbult. Återigen, kan hjulbultar har både metriska och standard storlek tråd räknas, beroende på märke och modell av fordon. Var noga spåren anpassa hårt till stigningen på gängorna på hjulbult för att bestämma rätt tonhöjd räkna av bulten. Kontrollera med både metriska och standard mätare och tillämpa den tätaste passande mätare.
6

så att piggen-muttergängorna matchar räkna gängstigning av hjulbult. Impact vapen kan vara oförsonliga vid tillämpning av fel storlek lug nut. Om du ersätter muttrarna, kontrollera att muttern sitter tätt till hjulbult. Hand gänga på den och sedan dra åt med en momentnyckel till rätt moment specifikationer som anges för den typ fordonet. Diametern storlek hjulmutter måste också matcha diametern storlek tappmuttem skiftnyckel för att kunna ta bort dem i händelse av en punktering.
7

Vridmoment muttrarna med en momentnyckel inställd på rätt foot-pounds indicerat för fordonet i vridmoment specifikationerna handboken. Även om detta kanske inte är en faktisk mätning i inches eller centimeter, är det en mätning i åtdragning. Om inte utförs på rätt sätt, kan ett hjul faller av. Dra alltid åt muttrarna i ett stjärnmönster, börjar med en och sedan välja nästa längst vägen från det. Detta kommer att förhindra att kanten på ett otillbörligt sätt paras till ytan av navflänsen och kommer att eliminera vibrationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101100.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.