Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser däcksidan Information om Auto Däck

Det finns en uppsjö av information på sidan av auto däck. Även om du kan lära dig mycket om däcken på din bil genom att dechiffrera den information, försöka komma ihåg att informationen på däcket används som en riktlinje för fordonet. Inte all information om däcksidan är vad biltillverkarna rekommenderar om vissa aspekter av däcket. Instruktioner
Hur Läs däcksidan Information om Auto Däck
1

Leta däckets storlek, bredd, höjd, typ, konstruktion, belastningsindex, hastighetskategori och väder rating av det stora antalet på sidoväggen. Till exempel P185/65/R15 88 H M & S skulle informera dig denna information enligt följande, P skulle indikera att det är en passagerare däck. Andra använda bokstäver kan vara LT för lätt lastbil eller T för tillfälligt. 185 är bildformatet mätt sidovägg till sidovägg i millimeter. 65 är höjden på däcket i procent till dess bredd. R anger att det är ett radialdäck (andra exempel skulle vara B för bältade partiskhet eller D för diagonal bias). 15 står för diametern av däcket i inches. 88 är belastningsindex visar vad däcket kan bära vid maximal inflation. H är den hastighet rating att däcket är avsedd att förflytta sig. Och M & S står för lera och snö, en annan gradbeteckning skulle vara en berg-och snöflinga som skulle indikera ett vinterdäck
2

Hitta DOT numret på däcksidan.. DOT siffror har en full skärm på ena sidoväggen och en partiell Displayen på den andra. Full DOT numret tyder tillverkaren och fabriken som tillverkade däcket under de första fyra siffror efter bokstäverna DOT. De närmaste tre till fyra tecken skulle vara företagsspecifika uppgifter används i händelse av ett återkallande av produkter utgivning. De fyra sista siffrorna skulle vara datumstämpel på däcket. De första två siffrorna i datumstämpel skulle indikera veckan den tillverkades och de två sista siffrorna tyder året den tillverkades. Till exempel skulle 3407 berätta däcket tillverkades på 34: e veckan av år 2007.
3

Lär högsta trycket och den maximala belastningen för däcket i det lilla eller "fine "ut på däcksidan. Förstå att informationen på däcksidan är från däcktillverkaren och inte alltid den rekommenderade eller samma information som anges av biltillverkaren. Med andra ord, kan du ha ett P (passagerare rankade däck) som tillåter en max 44 pounds per kvadrattum av luft inflationen, men biltillverkaren rekommenderar inte mer än 32 pounds per kvadrattum av luft inflationen för fordonet. När det blir dags för däckbyte, kan du alltid uppgradera till ett högre betyg däck, men du bör aldrig nedgradera till en lägre däck än tillverkaren rekommenderar.
4

Upptäck en kvalitetsmärkning av däcket ( även i den "fina" trycket på sidoväggen) i slitbaneförslitning, dragkraft och temperatur. Ju högre siffra i slitbaneförslitning bör längre slitbanan pågå. Till exempel en 400 slitbaneförslitning däck bör pågå dubbelt så lång som en 200 slitbaneförslitning däck. Traction skulle informera er om att stoppa kapaciteten av däcket på våt trottoar. Detta visas i bokstäver som "AA" är bäst, att "A", "B" och "C" är det värsta. Temperatur av däcket visas igen i märker med "A" är den högsta till "C" är den lägsta. Eftersom däcken värms upp under körning, tyder detta brev däckets förmåga att motstå denna värme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100983.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.