Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du använder vinterdäck, Year Long

Köpa vinterdäck är ofta nödvändigt när de kalla vintermånaderna kommer att ringa. Däremot kan det bli dyrt och tidskrävande att ständigt ändra dina däck för att rymma årstiderna. Vinterdäck innehåller speciella föreningar som hjälper dem greppa isiga vägar, men de behöver inte nödvändigtvis fungerar lika bra under sommarmånaderna. Det finns några tips som du kan använda för att hålla dina vinterdäck i god form och användbar året runt. Instruktioner
1

Parkera fordonet på en skuggig eller täckt utrymme när den inte används. Eftersom vinterdäck görs med ämnen som gör dem mer följsamma för väggrepp, tenderar de att slitas ut lättare i varmare temperaturer. Förvara dina däck i gott skick längre med parkering i ett svalt område när det är möjligt.
2

Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet. Eftersom vinterdäck tenderar att slitas ut snabbare i varmare väder, är det viktigt att vara säker på att din däcktryck stannar på den rekommenderade nivån för din bil. Läs bilens manual för att hitta de rätta rekommendationerna däcktrycket för din bil. Om din bil har tillverkats efter 2003, kan du hitta information däck inflationen på ett plakat klistras i din dörrkarm.
3

Undvik att köra under rusningstid dagtid. När vägen är varmt, är det mer sannolikt att skada smidig slitbanan på vinterdäck. Kör tidigt på morgonen och senare på natten när vägen är svalare att undvika onödigt däckslitage på vinterdäck. Undvik att köra på extremt varma dagar för att ytterligare skydda din däckets slitbana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101774.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.