Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är Run Flat däck?

Kör platt eller noll-tryck däcken är utformade för att stödja ett fordon för en kort tid när däcken är tömd. Om din bil är utrustad med Run Flat däck och du får en punktering, bör du kunna för att säkert köra till en närliggande däckhandlare eller hemma utan att behöva oroa sig för att sätta på en reservdel. Typer

Självbärande däck är den vanligaste typen av körning platta, med stela, förstärkta sidoväggar som kommer att stödja vikten av fordonet.
Pros

Du kan normalt köra 100 miles på en körning punktering, men det beror på hur snabbt du kör: Den optimala hastigheten för att köra på ett lufttomt run flat däcken är 50 mph. Run Flat däck också erbjuda bättre stabilitet i händelse av en punktering. Din bil kommer att bli lättare att kontrollera än det skulle vara på vanliga däck.
Cons

styva sidoväggar en körning punktering resultat i en tuffare resa . Mekanik kan justera bilens fjädring för att kompensera, men det kommer aldrig att bli så mjukt som om bilen körde på vanliga däck. Run Flat däck också bära snabbare än vanliga däck, så de måste bytas oftare, och de ofta kostar dubbelt så mycket av andra däck. Addera Tips

Self- stödjande run lägenheter kan oftast repareras precis som alla andra däck, men se till att du besöker en kvalificerad verkstad. drivs Flats Nödvändigt?


Enligt National
Highway Traffic Safety Administration, 85 procent av däck deflations är långsamma läckor, vilket innebär att regelbundna inflation kontroller kan förhindra lågt lufttryck som orsakar skador på däcken och kan orsaka explosioner. Lägg till att nya regler som kräver TPMS (Tire Pressure Monitoring System) på nya fordon, och argumentet för Run lägenheter kan falla, ja, lite platt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101109.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.